21 aug. 2010

De Pukkeltop van WB

Het drinkgelag op Pukkelpop, dat was mijn redding: Als boozeverschaffer aka Pukkelpop crewmember kreeg ik toch nog toegang tot het festival, en tussen het verfrissen van jullie droge mondjes door, kon ik ook wel eens een concert meepikken. Backstage bleek het maar een trieste 25ste verjaardag te zijn, frontstage ging het vieren gewoon door. Hier is mijn T19/F20 top vijf (zaterdag zat er voor mij helaas niet in).

Beeld: Ellie Goulding - Starry Eyed

Iedereen weet het ondertussen, dit weekend is misschien wel het beste muzikale weekend van de hele zomer met Pukkelpop. Zelf moet ik het missen door de herexamens en bekijk als troost zowat alle filmpjes online. Omdat deze er zo bovenuit stak wil ik het jullie niet onthouden. Luister, kijk en geniet van deze schitterende Stubru sessie van de übersympathieke Ellie Goulding.

Beeld: Anthony and The Johnsons - Thank You For Your Love

19 aug. 2010

NME's top 50 nieuwe bands van 2010 (tot nu toe)

We zijn ongeveer halfweg 2010, genoeg reden blijkbaar voor NME om een tussentijdse balans op te maken van de tot nog toe beste nieuwe bands. Al zijn sommigen al lang niet meer nieuw te noemen zoals bv The Drums. Lijstjes, saai zou je zeggen. Daar ben ik het volkomen mee eens mocht het niet zijn dat NME ook de moeite gedaan heeft om al deze bands te verzamelen in één lange soundcloud afspeellijst. U hoeft dus niet elke band gaan opzoeken op myspace. Luister hieronder zelf en doe misschien toch nog een ontdekking. Zo wordt de pijn voor de pukkelpop thuisblijvers iets zachter.

50 Best New Bands Of 2010 by Tim Chester NME

18 aug. 2010

Beeld: Ra Ra Riot - Boy

Beeld bij Boy, de springerige eerste single uit The Orchard, het derde album van de Amerikaanse indierockers.


Geluid: The National - You Were A Kindness

Pukkelpop moet zowat de leukste driedaagse van het hele jaar zijn. Behalve voor wie géén ticket kon bemachtigen. We duwen het mes nog wat dieper in de wonde en maken met deze nieuwe van The National, You Were A Kindness, uw afwezigheid net dat tikkeltje ondraaglijker. Onze oprechte excuses heeft u alvast.Geluid: Wild Nothing - Golden Haze

Jack Tatum is een drukbezet man. Zijn debuutalbum Gemini wordt alom geprezen (maar is jammer genoeg nog niet uit in België), dezer dagen speelt hij in heel Europa voor uitverkochte zalen, eergisteren reed hij 13 uur van Kopenhagen naar Gent om een middernachtelijk concert te spelen voor een doornat en select groepje in het gezellig café Video en vandaag brengt zijn label Captured Tracks de titeltrack van zijn nieuwe EP uit.

Golden Haze draagt duidelijk de stempel van de Wild Nothing frontman: Zomerse ingetogen gitaren ondersteunen teksten die geplukt lijken uit onze tienerdromen. "Een volwassen The Pains Of Being Pure At Heart," zoals Pitchfork het al zo treffend schreef. Golden Haze heeft misschien niet de golden touch die van Summer Holiday en Live In Dreams (beiden op Gemini) onmiddellijke oorwurmen maakt, toch is de track nog steeds perfect om de rainy day blues te verdrijven.
17 aug. 2010

De Pukkeltop van BB

JWR lijstte hieronder (met uitzondering van het geweldige Tame Impala) al de grote indie kanonnen van Pukkelpop 2010 op. U vindt de schrijver van dit stukje hoogstwaarschijnlijk ook bij elk van die concerten op de eerste rij maar omdat herhaling enkel handig is bij het blokken (oei, zout in de wonde van alle studenten met 2de zit, excuses), hieronder BBs lijstje. Of hoe alternatief te zijn op een alternatief muziekfestival.

1. Cymbals Eat Guitars (zaterdag, 11:15-11:50, Club)

Innovatieve postrock waarmee al eens duchtig kan meegeschreeuwd worden. Voor wie vrijdag met de kippen op stok gaat of niets heeft tegen een frisse ochtendbries. The lucky few dus. 1, 2, 3 And The Hazy Seaaaaa.De Pukkeltop van JWR

Pukkelpop bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een onnavolgbare affiche. JWR kiest nu al de vijf hoogtepunten, da's kunnen!

The National (zaterdag, 19:25-20:25, Main Stage)

In 2008 nog ontiegelijk vroeg in de Marquee, dit jaar helemaal terecht op de grote Main Stage. Hopelijk mogen ze van de organisatie ditmaal wél traditionele afsluiter About Today tot het gaatje afwerken. Eindelijk erkenning dus. Ja, kleine jongens worden ooit groot. Toch had ik ze stiekem liever als afsluiter in de Club gezien.


Voor de andere vier, hier klikken!

Beeld: Yeasayer - Madder Red

16 aug. 2010

Geluid: Anthony and the Johnsons - Thank You For Your Love


Het stemgeluid van Anthony Hegarty van Anthony and The johnsons is er één uit de duizenden. Hij doet opnieuw waar hij goed in is: een ballade, iemand?

Anthony and the Johnsons - Thank You For Your Love

Beeld: The Vaselines - Sex With An X

Wie zegt dat pastoren en nonnetjes geen leuk leventje leiden en dat het woord amusement niet in de bijbel staat? Laat het maar over aan The Vaselines om jou op het rechte pad te krijgen. Ze zijn terug, geven toe aan alle verleidingen en God zag dat het goed was.

Beeld: Grinderman - Heathen Child

De wel heel erg passende clip voor de single Heathen Child. Eindelijk heeft de man met ver uitpuilende ogen zich nog eens nuttig kunnen maken.
Vind jij ook dat er te weinig letterlijke tekstuitbeeldingen, dikke boeddha's, of wilde x-ray vikings in beeld worden gebracht? Of vind je jouw badwater altijd een beetje vies als je in bad zit? Grinderman brengt daar snel verandering in.


Grinderman - "Heathen Child"
. -

15 aug. 2010

Fotoreportage: Vrijdag 13 augustus Feest in het Park

Fotoreportage vrijdag 13 augustus Feest in het Park met oa: De jeugd van tegenwoordig, Orbital en Maxim Lany.
Met dank aan Maxim Solomaniuck.

Find the best blogs at Blogs.com.