13 feb. 2010

Beeld: The Strokes in de studio

The Strokes zitten in de studio en nu is daar ook bewijs van. Ze lieten ook weten dat ze slechts 2 festivals zullen spelen deze zomer, dus waarschijnlijk geen Rock Werchter of Pukkelpop dit jaar. It's s shame!

12 feb. 2010

Sessie + Artwork She & Him

De heerlijke Zooey Deschanel en de geniale M. Ward vormen sinds 2008 een duo. Ze hielden het op vlak van naamgeving simpel: She & Him bracht Volume One uit. In 2010 zijn ze er terug met Volume Two. En ze maakten zonet het artwork voor die tweede plaat wereldkundig. Daarbovenop kwamen ze lang bij de BBC om er een sessie te spelen. En die kan je hier beluisteren (de sessie begint rond 1h25m). Voor de eerste single van de tweede plaat, In The Sun, moet je hier zijn. Bij meer lezen de volledige tracklist van Volume Two

Aanrader! YAWN

Meet YAWN. Vrijgevig (gratis EP), uit het presidentiële Chicago en experimenteel. Uit hun eerste EP hebben we twee mp3's. Binnenkort komt hun tweede EP uit, daarop staat Acid. Een onverlaat plaatste die track op YouTube. Leuk voor ons!Aanrader! Spaghetti Anywhere

Spaghetti Anywhere maakt vrolijke, zomerse popdeuntjes. De ideale manier dus om even weg te dromen naar de zonnige namiddagen in het park die er aankomen. En met zo'n groepsnaam moeten ze ooit doorbreken, zoniet zit de wereld fout in mekaar. Op 22 februari brengen deze lads uit het Schotse Glasgow hun eerste EP uit. Wij geven jullie een  hoorproefje met een mp3.

EP tracklist:
1. Gregory's Girl
2. Girlfriends with Boyfriends
3. Love Again
4. Hazy Daze


Spaghetti Anywhere – Girlfriends with Boyfriends [MP3]

11 feb. 2010

Beeld: The Morning Benders - Excuses

Heerlijk. Prachtig. En on endless repeat. Absorbeer deze versie van Excuses, samen met het Echo Chamber Orchestra. Majestueus. Leve Morning Benders! Als extra hebben we de gratis download van Promises. Hun nieuwe plaat Big Echo ligt op 9 maart in de winkel.

Sessie Local Natives

Ze kwamen gedag zeggen aan Studio Brussel. En ze speelden ook enkele nummers. Leuk hoor.

AirplanesWide Eye

Cards & Quarters


Beeld: Le Tigre - Deceptacon

Gedateerd, maar toch leuk. We bedanken FD voor de tip.

Aanrader! Apollo Ghosts

Apollo Ghosts is een Canadees trio dat gewoon en niet te moeilijk doet. Ons doet het denken aan een simpele Arcade Fire. Maar het is wel goed. Moet je kunnen. Toch? Op 26 februari brengen ze samen met Role Mach een split 7", daarop persten ze elk 1 nummer. Het nummer van Apollo Ghosts vind je bij ons!

Apollo Ghosts - Library Card Amulet

10 feb. 2010

Beeld en Geluid: Archie Bronson Outfit

Het trio komt dit jaar met hun derde langspeler, die kreeg als titel Coconut. Ze maken nog steeds groovy garagerock, bewijs daarvan is de eerste single Shark's Tooth. Wij hebben video en mp3 van die single.Archie Bronson Outfit - Shark's Tooth

8 feb. 2010

Geluid: Jamie Lidell - Compass

Weg met funk! Leve folk! Nu surft zelfs Jamie Lidell mee op de hedendaagse freakfolk-golf! Luister vooral zelf naar nieuwe single Compass. Weg van de platgetreden Lidell-paden dus, die nieuwe plaat, waarop onder andere Feist en Beck te gast zijn, kunnen we dus veelbelovend noemen.Beeld: Jonsí - Go Do

Go Do, de eerste single uit het solodebuut van Sigur Rós frontman Jonsí, krijgt een gevederde video! Het album, Go, verschijnt op 5 april.

Aanrader! She Keeps Bees

Ze hebben dezelfde soort bezetting als The White Stripes en The Kills en die bezetting leent zich precies goed tot vettige blues. She Keeps Blues had dus ook gekund. Wij zouden toch echt fantastische groepsnamen kunnen verzinnen. Waarom vraagt niemand dat ooit aan ons? Komaan! We dwalen weer af. Hun debuut Nests verscheen al in 2009. In 2010 staan ze voorlopig 2 keer op Belgische podia, op 15 februari doen ze dat gratis en voor niets in Café Video in Gent. Ja. Hallo.

She Keeps Bees - Gimme
She Keeps Bees - Cold Eyes

Aanrader! Golden Ages

Golden Ages uit Philadelphia. Onze zoveelste aanrader. Deze keer passen ze in geen enkel hokje (expirementeel zijnde enzo), maar daardoor passen ze eigenlijk in het hokje van 'experimentele muziek'. Denk Atlas Sound, denk Panda Bear. Luister ook. Ze delen een gratis EP uit, maar voor hun debuut Transition zal je ergens centjes moeten neerleggen. Wij zorgen al voor de beluistering van drie nummers. Wat vraag je nog meer van ons?

Find the best blogs at Blogs.com.