11 sep. 2010

Beeld: Esben and the Witch - Marching Song

Vorig jaar gooiden ze reeds hoge ogen met hun debuut-EP, begin volgend jaar zou Esben and the Witch dat wel eens kunnen overdoen met hun debuutalbum. Een eerste single is alvast de wereld ingestuurd en houdt ergens het midden tussen Florence + the Machine, the XX en Fever Ray. Klinkende namen, jazeker, maar of Esben & the Witch daadwerkelijk in dit rijtje thuishoort zal de toekomst moeten uitwijzen. Deze lugubere Marching Song is alvast een stap in de goede richting.

Beeld: Philip Selway - By Some Miracle

Enkele weken gelden gaven we reeds vier nummers van het debuutalbum van Radioheaddrummer Philip Selway weg. Vandaag doen we daar nog deze prachtige muziekvideo bij. Niets is wat het lijkt.

9 sep. 2010

Beeld: The Black Angels - Telephone

The Black Angels te gast bij David Letterman. Ze brengen er Telephone, de eerste single van hun nieuwe album, en dat valt blijkbaar erg in de smaak. Let vooral op Paul Shaffer die bíjna niet meer te houden is.

Geluid: Sufjan Stevens - Too Much

Sufjan Stevens zit er met een nieuw album aan te komen, en dat zullen we geweten hebben. Vond je I Walked (scroll down) al helemaal te gek? Wat dan van deze?

8 sep. 2010

Kings of Leon 29.11 in het sportpaleis

Kings of Leon komen na hun doortocht op Rock Werchter in 2009 terug naar ons land. Op 29 november zullen ze hun nieuw album voorstellen. Come Around Sundown ligt vanaf 29 oktober in de winkelrekken. Hier is alvast hun videoclip van Radioactive, de eerste single uit de nieuwe plaat.

Stream debuutalbum Broken Glass Heroes

Nog een goede maand en we staan samen met hen op de affiche van  Hindu Nights te leuven. Vandaag kan je alvast naar hun nieuwe album luisteren. Het eerste nummer geven ze alvast gratis weg: Baby Don't Worry The 60's are back, leve the 60's!
Broken Glass Heroes - Grandchildren of the Revolution by Newsroom Roularta

7 sep. 2010

Geluid: The Tallest Man on Earth - Like the Wheel

Slechts luttele maanden na het uitbrengen van The Wild Hunt toont de Zweed Kristian Matsson (alias The Tallest Man on Earth) zich andermaal van zijn bedrijvigste kant. Begin november verzamelt hij vijf nieuwe nummers op een EP, Sometimes the Blues is Just a Passing Bird genaamd. Een voorsmaakje vind je hieronder.

Geluid: Of Montreal - False Priest

Hmmm, we zijn even van de kaart na het beluisteren van deze False Priest. Het album maakt alvast aanspraak op de meest bevreemdende luisterervaring van 2010. De band, onder leiding van Kevin Barnes, lijkt maar wat te doen en weet daar wonderwel mee weg te komen. Ook al wordt het niveau van Hissing Fauna, Are You The Destroyer wordt (helaas) nergens gehaald, toch is deze jongste Of Montreal zeker het beluisteren waard. Vanaf 14 september in de platenzaak.

6 sep. 2010

Beeld: Belle & Sebastian maken eigen TV show

Belle & Sebastian brengen binnenkort hun achtste album uit op Rough Trade. Als promotie zullen ze de komende maanden af en toe een video posten op youtube. Hier is alvast deel 1: 

5 sep. 2010

Beeld: Land of Talk - Quarry Hymns

Cloak and Cipher, de opvolger van Some are Lakes, is net uit en daar hoort een eerste video bij. Met bijdragen van ondermeer Patrick Watson en enkele leden van Arcade Fire en Thee Silver Mt. Zion is het nieuwe album van Land of Talk overigens zeker en vast het beluisteren waard.

Find the best blogs at Blogs.com.