31 jul. 2010

Aanrader! Wu Lyf

De blogosfeer gonst al een tijdje van geruchten over Wu Lyf.En terecht, want weinig bands zijn
tegelijkertijd zo mysterieus en zo aantrekkelijk.

Wu Lyf staat voor World Unite Lucifer Youth Foundation -occasioneel ook voor What Up Loving Young Females- en bestaat uit een kunstenaarscollectief van 4 tot 10 Mancunians. Het enige wat ze tot nog toe uitbrachten is een ep gedrukt op 50 exemplaren. De platenlabels die elkaar verdringen om Wu Lyf te tekenen kregen telkens een simpele njet op hun request. NME claimt een optreden van hen gezien te hebben maar andere blogs betwijfelen hun indie cred.
Hun myspace is een nietszeggend zooitje, hun website een amalgaan van artsy fotocollages afgewisseld met mp3's en pseudoreligieuze zelfverzonnen quotes. Althans tot vorige week. Alles werd overboord gegooid en vervangen door de overdonderende clip van hun nieuwe single -kunnen we dit eigenlijk wel een single noemen?- "spitting it concrete like the golden sun god".

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 4

Laten we vooral verdergaan in het rijtje Belgische helden. Voor zij die al een tijdje meedraaien in het Gentse nachtleven zullen Mo en Benoelie niet onbekend zijn. Al jaren maken ze her en der de discotheken onveilig en doen dit tegenwoordig onder een nieuw pseudoniem, The Glimmers. Op Feest in het Park zullen ze niet enkel met hun tweetjes draaien, maar zal het rond hen gevormde collectief ook aanwezig zijn. Wie? Disko Drunkards!

30 jul. 2010

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 3

Het is een veelbelovend jaar voor de op en top Belgische drum 'n bass, daar kan Netsky alvast van meespreken. Na amper twaalf maanden (en bijna net zo veel labels) heeft hij al een nominatie voor 'best opkomend producer' op zak. Dat betekent dat zijn 'nomadengedrag' - laten we het zo noemen - vruchten heeft afgeworpen. Zegt Hospital Records u iets? Een gerenommeerd drum 'n basslabel, zouden we het zachtjes kunnen noemen. En raad eens wie dat label aan de haak heeft geslagen?

Beeld - I Blame Coco, Selfmachine

Stings dochter Coco (eigenlijk heet ze Eliot) Sumner heeft haar zangtalent van geen vreemde. Terwijl ze vroeger wel vaker rondhing met Peter Doherty (beluister zeker eens Bohemian Love), heeft ze nu haar eigen band: I Blame Coco zal deze zomer op Pukkelpop te bewonderen zijn (that is door de gelukkigen mét een ticket). Het album, 'The Constant', laat nog even op zich wachten, maar bekijk hier alvast haar laatste release Selfmachine. Enjoy!

Nieuwe 12" en album Antony and the Johnsons

Antony and the Johnsons brengen 30 augustus een nieuwe 12" uit met de titel Thank You For Your Love. De 12" komt er als voorloper van de volgende LP Swanlights waarvan Thank You For Your Love de eerste singel wordt.

Tracklist van de 12":
1. Thank You For Your Love
2. You Are My Treasure
3. My Lord My Love
4. Pressing On
5. Imagine

Hier kan je alvast My Lord My Love beluisteren:

Antony and the Johnsons - My Lord My Love

Beeld: You Raskal You - Peace Of Mind

Een oude, donkere kerker in een vooroorlogs fort. Dankzij een project voor jonge kunstenaars is dat het decor waarin de broers van You Raskal You hun debuutplaat mogen opnemen. Ergens rond Pasen 2011 zou die helemaal ingeblikt moeten zijn, maar wie zo lang niet meer kan wachten wordt alvast een blik achter de schermen gegund. Ook wij konden onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en namen een bescheiden kijkje op de website van het Belgische vijftal.
You Raskal You is een band om in het oog te houden. En om te koesteren.

Beeld & gratis mp3: Agnes Obel - Riverside

Agnes Obel, u herkent ze misschien nog van die prachtige muziek bij de TV commercial van T-Mobile. De muziek is het nummer ‘Just So’ van haar debuutalbum ‘Philharmonics’ dat in oktober verschijnt bij PIAS.

Niet zo lang geleden vertrok de 28-jarige zangeres uit haar geboortestad Kopenhagen om in het creatieve Berlijn inspiratie op te doen. In de Duitse hoofdstad ontwikkelde Agnes haar talent om wonderschone liedjes te componeren.
Als voorproefje op haar debuutalbum heeft Agnes onlangs de EP Riverside uitgebracht. De daar op te vinden John Cale cover van Close Call kan hier gratis worden gedownload in ruil voor jou mailadres. Bekijk dan ook meteen hieronder de stemmige videoclip behorende bij de als single gelanceerde titeltrack ‘Riverside’

Geluid: Perfume Genius - Mr. Peterson


Wie deze week de Humo opensloeg kon er alvast niet naast lezen: het debuut van Perfume Genius is een pareltje. Alle anderen, niet getreurd, ook wij stellen hem graag aan u voor: Mike Hadreas! Na een mislukt avontuur in New York keerde onze gedesillusioneerde held terug naar zijn thuishaven, het minder aanlokkelijke Everett. Onder het pseudoniem "Perfume Genius" blikte hij er zijn eerste plaat in. En wat voor één! In bepaalde middens wordt Learning nu al getipt als plaat van het jaar. Laat u alvast verleiden door de dodelijke eenvoud van Mr. Peterson.

29 jul. 2010

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 2

Zelfs bij noodweer kan soul ons nog een restje zomergevoel bezorgen. En voor soul bent u bij The Heavy aan het juiste adres - al eindigt het daar absoluut níet! Hiphop, garage rock en blues passeren zonder een schijn van moeite, tevens de revue.

Deze muziek leent zich uitstekend tot languit liggen met een cocktail in de hand - maar eenmaal het gras in uw billen begint te prikken, spoed u naar binnen en ga een sensuele dans aan met uw medemens.

Des te beter als dat op How you like me now? is. 'I've been a bad, bad man', geeft Kelvin Swalby zonder verpinken toe. De beruchte bad boys hebben mij nooit aangetrokken, maar als hij voor mij eens wil zingen, kan ik hem best wel vergeven dat hij zo'n stoute jongen is. (beeld bij meer lezen)

Tour Documentaire Fleet Foxes op Dilly Blog TV

Sean Pecknold maakte een 14 minuten duurde zwart-wit documentaire met in de hoofdrol zijn broer Robin. Niets speciaal zou u zeggen, was het niet dat Robin Pecknold de frontman is van de band Fleet Foxes die in 2008 hun schitterende debuutplaat op de wereld los lieten. Sean schoot enkele beelden van zijn zingende broer tijdens zijn tour met Joanna Newsom. En dit is het resultaat.
Morgen vertrekt Robin terug op tournee met Joanna langs de Amerikaanse westkust. Eind dit jaar verwachten we nieuw werk van Fleet Foxes, de nieuwe plaat kreeg voorlopig de naam Sophomore.


Fleet Foxes Tour Doc from Dilly Blog TV on Vimeo deleted by request. But it's still here

28 jul. 2010

Geluid: Black Mountain - The Hair Song


Eerlijk? We zouden niet graag in de schoenen van Black Mountain staan. Twee jaar geleden brachten ze het weergaloze In The Future, maar van dat succes rest nu niet veel meer dan torenhoge verwachtingen. Of het Canadese vijftal deze kan inlossen komen we pas veertien september te weten. Voorlopig moeten we genoegen nemen met The Hair Song, het openingsnummer van Wilderness Heart, dat alvast een klein tipje van de sluier licht.

Black Mountain - The Hair Song

Wie na het beluisteren van The Hair Song niet helemaal overtuigd is, kan zijn trommelvliezen nog wat verder scheuren aan deze Old Fangs, Black Mountains eerste single van het nieuwe album.

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 1

Een zomer is niet compleet zonder de bijbehorende festivals. Laat de vrije liefde, het chronische slaaptekort en de alcoholintoxicatie vooral tot u komen, zolang de muziek maar niet vergeten wordt.

Ik zal in deze wilde rit die zeker halt houdt op Feest in het Park, uw eigenste Yoda zijn. Inderdaad, de Dilly Boys doen wild en worven zonet een nieuwe blogger aan. Veel verschil is er niet, behalve dat dit eigenste wezen een paar borsten bezit. Nondemiljaar, een vrouw dan nog wel!

Beeld & gratis mp3: Jaill - The StrollerGratis download: http://assets3.subpop.com/assets/audio/7179.mp3 

Arcade Fire over nieuw album The Suburbs

Volgende dinsdag ligt hij eindelijk in de winkel, The Suburbs, de laatste worp van Arcade Fire. De plaat is natuurlijk alweer lang op het net te vinden en geloof ons, ze is top! Alles wat top is komt natuurlijk op deze blog, daarom wilden we jullie dit interview ook niet onthouden. (meer lezen)
Wist je dat de nieuwe plaat eerst op vinyl is geperst en daarna pas digitaal  werd opgenomen? Zo luister je dus eigenlijk naar een vinyl plaat op cd maar dan wel ééntje die niet verslijt.


Beeld: Caribou - Sun

De zon sommeren. Klink als een Idee. Toch. Zou een gargantueske vuurbol zich zomaar laten overvleugelen? Mocht iemand zo mooi mijn naam scanderen, ik zou op z'n minst mijn hoofd in de juiste richting draaien. Ik ben echter geen eeuwenoud centrum van een universum. Jammer. Ik luister wel naar wat Caribou te zeggen heeft. Dat zou de zon ook moeten doen. En u?

27 jul. 2010

Aanrader! Cults

Cults heeft geen myspace of wikipediapagina. Bijgevolg was er dan ook niets over de band bekend tot de dag dat Pitchfork ze ontdekte en ze om een interview vroeg. Ondertussen weten we dat Cults 2 leden telt: Brian Oblivion en Madeline Follin beiden afkomstig uit San Diego. De band werd geboren toen Brian roady werd van de band van Madelines broer. De 2 werden verliefd, gingen samen film studeren in New York en maakten muziek in hun vrije tijd. Ze dachten "Wat heb je aan muziek maken als niemand het kan horen" dus namen ze enkele nummers op en plaatsten ze op hun bandcamp site. Natuurlijk nooit met het idee dat ze plots overal ter wereld op blogs zouden verschijnen. Ondertussen heeft Cults alweer enkele nieuwe nummers geschreven, een video clip uit en zijn ze volop aan het toeren door de VS.
Hieronder kan je alvast de bandcamp nummers beluisteren (voor de fans: deze zijn ook gratis te downloaden) en hun videoclip van hun laatste nummer Oh my God bekijken.

Nieuwe single Grinderman

Heathen Child is de nieuwe zweterige bluesy single van Grinderman. Nick Caves uit de hand gelopen zijproject komt  op 13 september  met een nieuw album: Grinderman 2. En blijkbaar hoort daar bij hen zelf een single bij. Op 17 en 18 oktober speelt Grinderman in de AB, beide concerten zijn helaas uitverkocht. Maar niet getreurd hier kunnen jullie alvast naar hun nieuwste single luisteren.


26 jul. 2010

Beeld: Karen Elson - Pretty Babies

Ze is venetiaans blond, ex-supermodel, de vrouw van Jack White en maakt leuke muziek. Wat heeft een mens nog meer nodig om de terugkeer van Dillyblog.be te vieren?

Find the best blogs at Blogs.com.