12 aug. 2010

Beeld: Foals - Spanish Sahara (2)

Nu met extra strijkers! Van het London Contemporary Orchestra dan nog!

11 aug. 2010

Geluid: No Age - Glitter

Elke nieuwe najaarsreleasedatum stemt ons nog een tikkeltje vreugdevoller (we hebben zo langzaamaan onze limiet bereikt). Deze maal valt de eer noisewizards No Age te beurt. Het bigger than life label Sub Pop! maakt op 28 september hun nieuwste worp, Everything In Between, wereldkundig. Zoals het dezer dagen van de gewoonte is, gaat aan de nieuwe lp een gratis te downloaden single vooraf. Glitter is het soort door distortion geïnfecteerde deuntje dat we van het duo gewoon zijn. De door de schreeuwende gitaren manoevrerende lyrics (I don’t feel nothing unless it’s broke) klinken heerlijk zwartgallig. But hey, every artist needs a tragedy, right? Wink, Wink.

No Age - Glitter

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 14: Afsluiter

Laten we het hoe en wat op ons teergeliefde festival nog eens bondig bespreken.
Vrijdag beginnen we eraan met Stijn, die speelt van 18u40 tot 19u20. Daarna houdt de elektro nog niet op, maar maken we ons klaar voor iets meer M.I.A.-gehalte met Lucy Love. En hoera, met Peaches kunnen we enkel alleen nóg een stapje verder gaan. Onze arme dame heeft zich wel lelijk bezeerd met een valpartij en zal optreden in een rolstoel. Geen probleem, als ze haar kleren tussen 20u en 21u maar uitdoet! Hoe vettiger, hoe prettiger en haar behoorlijk seksueel getinte teksten zullen enkel een voorproefje zijn voor De Jeugd van Tegenwoordig, die de tent en omgeving bijzonder onveilig zullen maken. Er is echter veel kans dat ik een hoop van dit fraais mis, want de Dilly Boys zullen óók van de partij zijn! Spoed u dus allen naar de Joe Piler-bar, schiet me te hulp om de irritante cowgirls van hun troon te stoten en help mij aan de macht. Ik beloof dat ik zal dansen op een manier die dit alles meer dan waard maakt!

Beeld: M.I.A. - XXXO
10 aug. 2010

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 13

Danger is opnieuw een Fransman, zo één van de soort dat we graag hebben. U weet wel, onze geliefde videospelgeluidjes komen weer bovendrijven. Ook haalt hij al graag eens de mosterd uit soundtracks van films uit de jaren ’80. Inderdaad, u kan uw muze niet ver genoeg gaan zoeken!

Een bezoekje aan zijn Myspace is zeker de moeite waard – grafisch kan deze artiest ook zijn mannetje staan. Hij promoot zijn muziek als een gemaskerd tekenfiguurtje, we hebben dus klaarblijkend niet met de zoveelste narcist te maken.

Geluid: nieuwe single Goose!


Een half uutje geleden werd de nieuwe single Words van Goose op de wereld los gelaten op Studio Brussel. En morgen speelt de band een exclusieve try out in Muziekclub 4AD in Diksmuide, dit concert is jammer genoeg helemaal uitverkocht. Maar niet getreurd want zaterdag 21 augustus staan ze alweer op één van de podia op Pukkelpop.
Op het nieuwe album moeten we jammer genoeg nog wachten tot oktober maar hier is alvast de radiorip van de nieuwe single.

Goose - Words (radiorip)

9 aug. 2010

Trap gerust in de Festival! Fi:hP 12

Het is algemeen geweten dat ska meteen voor sfeer zorgt. De Mad Caddies zullen dus al snel welkom geheten worden door de gemiddeld vrolijke festivalganger. Op dit festival is deze band vrij uniek in z’n genre en daarom vermeld ik ze ook, want erg bijzonder vind ik ze niet. Skabandjes gaan onderling nogal snel op elkaar lijken en deze jongens hebben het niet kunnen vermijden dertien-in-een-dozijn te worden. Ze doen wél best nineties aan, een vleugje The Offspring is niet ver te bespeuren.

Voor een beetje toetergeweld raad ik u Monkeys aan, één van mijn persoonlijke favorieten!

Aanrader! Kyla La Grange

Dit opkomend talent met Zimbabwaans/Zuid-Afrikaanse roots, laat tegenwoordig haar stem door Londen klinken. Een prachtige, diepe, beetje hese stem die bijdraagt tot dat ietwat donkere kantje aan haar sound. Voorlopig steunt haar carrière slechts op enkele gigs binnen de UK, maar op haar myspace geeft ze je toch de kans twee demo's te beluisteren (Vampire Smile heeft niks te maken met de Twilight rage beste mensen). Lend her your ear en je hart zal verkocht zijn aan deze mooie Londense deerne.

Kyla La Grange - Vampire Smile

Find the best blogs at Blogs.com.