16 okt. 2010

Aanrader! The Vaccines

The Vaccines is een Londens viertal om in de gaten te houden, daar wezen Britse muziekmagazines ons de voorbije weken op. Zo had weekblad NME het haast euforisch over de 'next Libertines' buzz. Single Blow It Up wordt eind november verwacht. Wanneer het volledige album verschijnt is nog niet duidelijk.If you wanna:


Wreckin' Bar (Ra Ra Ra):

15 okt. 2010

Geluid: Freelance Whales - Enzymes

Judah Dadone (wat een heerlijke naam!) en gevolg brengen een nieuwe single uit en geven die helemaal gratis weg, aan jou! "Dank u wel Freelance Whales." Luisteren en downloaden kan hier.

Geluid: The Greenhornes - Better Off Without It

Het is ondertussen al weer vijf jaar geleden dat we nog iets van The Greenhornes te horen kregen. Hun samenwerking met Jack White en Brendan Benson zal daar wellicht niet vreemd aan zijn. Het is immers zo dat alle leden van The Greenhornes, op de zanger na, ook deel uitmaken van The Raconteurs. Blijkbaar vonden Jack Lawrence en Patrick Keeler nu toch een klein gaatje in hun drukbezette schema, want begin november komen The Greenhornes aanzetten met een nieuw album dat de titel "****" ("Four Stars") zal dragen. Luisteren kan hieronder.

Beeld: The Fresh & Onlys - Waterfall

We stellen aan u voor, The Fresh & Onlys. Bezorgen onverzorgde baarden en lange haren u krultenen? Dan raden wij u aan om voor één keertje alle pedante principes opzij te schuiven en deze ongewassen Amerikanen toch een kans te gunnen. Hun nieuwste album Play It Strange werd reeds beluisterd en goedgekeurd. Nu we ook de video bij single Waterfall onder ogen kregen zijn we helemaal verkocht!

14 okt. 2010

Geluid: Memoryhouse - Caregiver

The Years EP van het Canadese duo Memoryhouse was eerder dit jaar een schot in de roos. Wellicht zal ook de single Caregiver het hart van menig dreampopliefhebber sneller doen slaan.

Aanrader! The Shivers

Keith Zarriello en Joanne Schornikow, twee namen waarvan wellicht enkel de dragers de precieze uitspraak kennen en die wij het liefst zo min mogelijk in de mond zouden willen nemen. Helaas, helaas. Het duo uit New York levert met Sunset Psalms een prachtige plaat af en hen doodzwijgen zou niet minder dan doodzonde zijn. Plaat van het jaar? Zeker niet. Maar dat deze plaat méér is dan zomaar een aangenaam tussendoortje kunnen we niet ontkennen. Het is dan ook zonde dat The Shivers véél minder aandacht krijgen dan ze verdienen.
Wie reeds van zijn stoel was geveerd om naar de winkel te huppelen kan zich de moeite zonder wroeging besparen. Het album zweeft wat in het ongewisse en is tot op heden nooit officieel uitgebracht. De kans dat u ooit daadwerkelijk een fysiek exemplaar van Sunset Psalms in uw cd-speler kan schuiven is dan ook niet zo bijzonder groot. Gelukkig verzachten bloggers aller landen het leed. Hieronder twee uitstekende nummers, het up-tempo American Girls (waarin we een vleugje Stef Kamil Carlens menen te bespeuren) en het tragische Love You Like A Dog.


13 okt. 2010

Aanrader! Junip

Hoewel we veel zin hebben in een toespeling met de woorden 'Gonzalez' en 'Zweed', zullen we onze geinigheid bedwingen. Met andere woorden, we vinden geen toespeling die grappig genoeg is. Jammer voor ons, aangenaam voor uzelve. Dit blogbericht draait echter niet om onze humoristische (on)kunde, maar wel om het Zweedse trio Junip. Een trio dat na vijf jaar wachten op frontman José Gonzalez (Heartbeats, iemand?) eindelijk met hun eerste volledige album Fields op de proppen komt. Wij zijn sinds enkele dagen verstrikt geraakt in een platonische liefdesrelatie met het pareltje.

Single Always is absoluut niet onze favoriet op de plaat, maar aangezien er een video voor gemaakt is, geven we u die toch mee. Niet overtuigd? Vertrouw ons blindelings en schaf Fields aan. Geen spijt, dat zal u hebben.

12 okt. 2010

Geluid: Tame Impala - Daytrotter Session

Iedereens favoriete band van het moment kwam langs bij de collega's van Daytrotter om er een zeer aardige sessie te spelen. De vier nummers (waaronder een heerlijk laidback-versie van Solitude is Bliss) zijn via deze link te downloaden. En dat helemaal gratis. Wij zijn fan van het internet. En van Tame Impala. Maar dat wist u al.

Beeld: Warpaint - Undertow

Oktober brengt ons heel wat leuks. Zo ook het eerste studioalbum van Warpaint - een viertal dat het podium reeds deelde met Vampire Weekend en Yeasayer. The Fool ligt vanaf 26 oktober in de platenzaak en je vindt er deze Undertow op terug. Aanrader!

Beeld: Belle & Sebastian - I Want The World To Stop

Belle & Sebastian hebben een videoclip klaar bij de (wellicht) eerste single van hun nieuwe album Write About Love. Wat een gewéldig nummer is dit toch!


Beeld: Cloud Nothings - Hey Cool Kid

Creepy, nerdy en bovenal très funny.

Cloud Nothings - Hey Cool Kid from Allen Cordell on Vimeo.

Find the best blogs at Blogs.com.