20 feb. 2010

Aanrader! King Jim

Een Aanrader! brengt een Aanrader! aan. Het is nu al de tweede keer dat ik het meemaak, ik hoop dat het niet de laatste keer zal zijn. En King Jim mag er gerust wezen. Een singer-songwriter die, zoals zovelen dezer dagen, niet wars is van enige samenzang. Een man en een gitaar, de combinatie verveelt nooit. 

19 feb. 2010

Albumnieuws Balthazar

De jonge Belgische honden van Balthazar hebben heuglijk nieuws! Hun eerste langspeler zal Applause heten en op 22 maart door platenwinkeleigenaars overal te lande worden uitgestald! Heuglijk toch? Als u die 22ste maart een platenwinkel binnenstapt, let dan vooral op onderstaande hoes.

Beeld: The White Stripes Live

Jack en Meg vieren de naderende release van hun super de luxe, limited edition boxset met een leuk voorproefje. Onderstaand fragment komt uit de live-DVD, Under Nova Scotian Lights, van hun concert in Nova Scotia dat ze speelden voor hun 10jarig bestaan. Hou u klaar voor Dead Leaves and The Dirty Ground.

18 feb. 2010

Congratulations met uw albumcover!

Dit zou de cover zijn voor het tweede album van MGMT. Laten we hopen dat het een grapje is.

Aanrader! Bear in Heaven

Alweer een band uit Brooklyn! Dat zouden sommige mensen uitkramen. Ze dwalen (een beetje). Er wonen immers ongeveer 2,5 miljoen mensen in Brooklyn én het is een aantrekkelijke borough voor artistiek talent. Logisch toch dat er tegenwoordig zoveel Brooklyn-based bands zijn? Soit. Bear in Heaven maakt donkere pop met veel synthesizers. Mocht je niet weten dat hun debuut in 2003 werd uitgebracht, je zou kunnen denken dat ze uit de jaren '80 waren. Ze kozen een ietwat idiote groepsnaam, maar de muziek maakt veel goed. Hun laatste langspeler, Beast Rest Forth Mouth kwam uit in 2009.

17 feb. 2010

Aanrader! Freelance Whales

Het eerste wat ik dacht toen ik Freelance Whales hoorde? "Die stem lijkt op Ben Gibbard van Death Cab for Cutie!". Het tweede? "Wat word ik hier vrolijk van!" Ze komen uit de VS en hun eerste plaat Weather Vanes komt uit op 14 maart. Verder zijn ze met vijf en houden ze ongelooflijk veel van wegdromen, samenzang, experimenteren met een uitgebreid instrumentarium en seventies behangpapierpatronen. Zoals ik het graag heb dus. Luisteren en instant-vrolijkheid hieronder.

Freelance Whales - Generator ^ Second Floor
Freelance Whales - Hannah

Aanrader! Frankie & The Heartstrings

Een heerlijke vetkuif is jammer genoeg niet voldoende om succesvol te zijn. Gelukkig maakt Frankie met zijn Heartstrings ook heerlijke nummers. De jongeman croont er in de video op los en de Heartstrings zijn absoluut meer dan een begeleidingsband. En met niet-muzikale invloeden als Charles Bukowski kan het al helemaal niet fout lopen (of juist wel). Ze hebben voorlopig alleen een live-plaat en een single uit, maar dit is er duidelijk één om in de gaten te houden!


Frankie and the Heartstrings - Fragile from Carol Lynn on Vimeo.

Geluid: The Morning Benders - Excuses

De video van Excuses plaatsten we hier al. Nu delen The Morning Benders ook een gratis mp3 uit. Geen tijd om uw e-mailadres in te typen, luister dan gewoon hieronder. Wij wachten ondertussen vol ongeduld op de plaat.

  

    

    

    

    

    

    

  

16 feb. 2010

Geluid: UNKLE - Natural Selection

James Lavelle legt op 10 mei een vijfde UNKLE album in ons platenmandje, Where Did The Night Fall. En zoals gewoonlijk heeft James daar een "en co" voor nodig. Op dit album doen o.a. Mark Lanegan en Joel Cadbury mee. Voor Natural Selection nodigde hij de Black Angels uit. In ruil voor uw e-mailadres krijg  je het gratis en voor niets van de liefste nonkel van de hele wereld. Joepie!

  

    

    

    

    

    

  

Beach House viert Record Store Day

We zijn er nog eens. Tal van redenen waarom we eventjes stil waren, teveel om hier te vermelden. We hebben  wel onmiddellijk goed nieuws! Beach House brengt op 17 april een nieuwe EP uit! Zebra wordt uitgebracht naar aanleiding van Record Store Day. Er staan 2 nieuwe nummers op! April kan dus al niet meer stuk.

Tracklist

1. Zebra (UK Radio Edit)
2. The Arrangement
3. Baby
4. 10 Mile Stereo (Cough Syrup Remix)

Find the best blogs at Blogs.com.