5 mrt. 2010

Beeld: The Drums - Best Friend

Aanrader! Lookbook

Na Facebook, Failbook en e-book, is er nu ook Lookbook! Waar de vorige books niets of nauwelijks iets te maken hebben met muziek, weten Grant Cutler en Maggie Morrison wel van wanten als het op muziek aankomt. Zoveel zelfs dat ze het verdienen (ahum) om Aanrader! te zijn. U wil referenties? Ik hoor flarden Ladyhawke, Air France, Yeah Yeah Yeahs en Bat For Lashes en dat ligt niet enkel aan de vrouwenstem. Tevreden met de referenties? Luister dan eens naar Yesterday's Company.

4 mrt. 2010

Aanrader! Gonjasufi

Een nieuwe, rijzende ster aan het hip-hop/soul/psychedelica-firmament, ook daar willen we af en toe aandacht aan besteden. Welk genre nu juist overheerst, wil ik niet bespreken. Ik weet wel dat deze jongen iets kan. De commentaren zijn quasi overal lovend, wie zijn wij dan om niet in deze verheerlijking mee te stappen? Het debuut van Gonjasufi, A Sufi and a Killer, verschijnt op 8 maart en kan je hier gratis beluisteren. Het nummer Ancestors kan je hier downloaden. Wij serveren de video bij DedNd.

2 mrt. 2010

Nieuw album The Black Keys

Brothers wordt al het zesde album van deze "Blues Brothers". Vanaf 18 mei ligt de opvolger van Attack and Release op ons te wachten. Ze zitten dus niet bepaald stil, herinnert u zich hun hip-hop project nog? De tracklist ziet er zo uit:

Beeld: Foals - Spanish Sahara

Een nieuw album, een single en dus een videoclip. Foals zijn compleet terug. Hun tweede album Total Live Forever komt in mei uit. We kunnen gelukkig nu al genieten van hun opvallend rustige single, Spanish Sahara. Opvallend rustig, maar het schept wel verwachtingen.

Beeld: Detroit Social Club

Deze maand brengen de heren van Detroit Social Club hun Kiss The Sun EP uit. Dit als voorsmaakje voor hun debuutalbum dat er in mei zou moeten zijn. Wij geven jullie alvast de video van Kiss The Sun mee:

Aanrader! LONELADY

LoneLady bracht deze maand haar debuutalbum Nerve Up uit. Deze post-punkette doet alles op haar eentje, maar dat is er niet aan te merken. Haar nummers staan bol van de strakke drums en gitaarritmes. Luisteren kan via haar myspace.

1 mrt. 2010

Beeld: Nieuwe nummers Thom Yorke

Thom Yorke speelt een benefiet en schenkt ons drie nieuwe nummers. Een Goede Daad voor het Goede Doel dus. Een mens uit het publiek was ook nog eens zo vriendelijk om het op video vast te leggen, zodoende kunnen wij er nu van genieten. Geniet!

Give Up The Ghost

Debuutplaat Chew Lips

In tijden waar acts als La Roux, Bat for Lashes en Little Boots populair zijn, kunnen we wel zeggen dat de 80's een beetje redelijk hard terug zijn. Die eightiesrevival is ook blijkbaar niet te stoppen. Voor degene die het nog niet helemaal de keel uithangt hebben we Chew Lips. Dit trio komt uit Londen en bracht net hun debuutalbum Unicorn uit op het indielabel Family.

Aanrader! Musée Mécanique

Musée Mécanique telt 5 leden en ze zijn allemaal uit Portland, Oregan. Ze doen wat denken aan The Low Anthem en onze eigen Girls in Hawaii Hun debuutalbum Hold Steady Ghost kwam deze maand uit. Je kan ze op 14 maart live aan het werk zien in café de Video in Gent.

Find the best blogs at Blogs.com.