29 jan. 2010

Aanrader! The Lovely Eggs

The Lovely Eggs is een 2-koppige band afkomstig uit Lancaster (UK). Vorig jaar brachten ze hun debuutalbum If You Were Fruit uit, dat vooraf werd gegaan door een EP in 2008. De zangeres Holy Ross was lid van de ondertussen gesplitte meisjes punkband Angelica. De schattige eitjes zijn uitgenodigd op het prestigieuze showcasefestival SXSW.

The Lovely Eggs - I Like Birds But I Like Other Animals Too

The Lovely Eggs - Have You Ever Heard A Digital Accordion

28 jan. 2010

Aanrader! New Buffalo / Sally Seltmann

Ze is van Melbourne en maakt liedjes. Ze weet niet goed hoe ze zichzelf moet noemen soms is het New Buffalo, een andere keer neemt ze gewoon de naam aan die op haar paspoort staat. Wij hebben beeld bij haar single Harmony to the Heartbeat, de eerste single van haar in april te verschijnen derde album, Heart's Pounding.


27 jan. 2010

Beeld: Broken Bells - The High Road

Danger Mouse en James Mercer gaan op nachtelijke uitstap, mét zaklamp. Maar er loert onheil! De eerste clip van Broken Bells is een feit!


The High Road

Broken Bells | Clips vidéo MySpace

Beeld: ODDSAC (Animal Collective)

De leden van Animal Collective zijn het touren en DJ'en een beetje beu. Wat doe je dan als hypercreatievelingen? Samen met Danny Perez een 'visueel album maken' natuurlijk. De film, als dat al een juiste omschrijving is, gaat op 26 januari in première op Sundance. Daar omschrijven ze ODDSAC als " An earthy, psychedelic experimental narrative infused with the band's aural and musical sensibilities". De trailer bezorgt mij al een klein beetje hoofdpijn en hij duurt maar 26 seconden. Dat belooft!Beeld: Spoon Live

Spoon bracht een bezoekje aan Waterloo Records en speelde er Nobody Gets Me But You, een nummer uit hun laatste plaat Transference. De mensen van Waterloo beloven "later meer" en "in betere kwaliteit". Wij volgen dit op. Geniet nu al mee van de teaser.

26 jan. 2010

Aanrader! Twin Sister


Als je dat wil, kan je ze in dezelfde lade als Beach House steken. Wij steken liever niets in lades of kasten. Alles op een hoop en zoeken maar, als je het ons vraagt. Soit,  Twin Sister brengt in maart een nieuwe EP Color Your Life uit. Vandaag kan je via hun site al een eerste, 4 nummers tellende EP Vampire with Dreaming Kids uit 2008 gratis downloaden. We zeggen het maar 1 keer: de moeite. Hieronder een visueel voorproefje van hun tweede EP en een gratis mp3!Color Your Life from Twin Sister on Vimeo.

25 jan. 2010

Geluid: The Tallest Man On Earth


Onze favoriete Zweed geeft een nieuw nummer weg en zijn aspiraties zijn nu compleet duidelijk. De grootste zijn én de opvolger van Juan Carlos worden. Het nummer zal te vinden zijn op The Wild Hunt, zijn tweede plaat, die verschijnt op 23 april.

The Tallest Man On Earth - King Of Spain (MP3) (via P4K)

Nieuw album The National

Prachtig nieuws van The National! De nu nog naamloze opvolger van meesterwerk Boxer verschijnt ergens in mei. Onduidelijk duidelijk toch? We onthouden ook dat ze vanaf 28 maart op tournee vertrekken, jammer genoeg geven ze maar twee concerten in Europa. Op 7 mei met Pavement in Le Zenith, Parijs en op 9 mei in Astra, Berlijn. Als toetje de video bij Mistaken For Strangers, uit Boxer.


Beeld en Geluid: Surfer Blood


We tipten deze jongeheren al als opmerkelijke nieuwkomers voor 2010. Nu de recensies van hun eersteling Astro Coast quasi unaniem lovend zijn, willen we ze nogmaals onder jullie aandacht brengen. Daarvoor hebben we  mp3-bestanden én een video! Juicht ende weset vro!
Aanrader! IS TROPICAL


Drie gemaskerde, Britse jongemannen maken muziek die alle kanten uitspringt. Ons brein denkt spontaan: Klaxons na een rooftocht met Somalische piraten. Aye! Vrees niet, ze zijn echt goed. Ze hebben tot nu toe enkel een 7" uit, met daarop When O When (zie video) en Seasick Mutiny (vandaar de piraten). Je kan deze nummers beluisteren via hun myspace, maar ook downloaden via iTunes. Wij hebben een demo van Seasick Mutiny.

IS TROPICAL - Seasick Mutiny (demo) (MP3)


Via NEON ONLINE

Find the best blogs at Blogs.com.