15 nov. 2010

Aanrader! Rökkurró

Vruchtbare artistieke grond, adembenemende landschappen, vreemd voedsel, het geloof in elfen of toch de niet te verduren verveling? Ik weet nog steeds niet wat er zorgt voor de schier eindeloze vloed aan inventieve, begeesterende Ijslandse bands. Vandaag stootten we op Rökkurró. Ondanks de groepsnaam (praise the lord for copy/paste) en het onverstaanbare taaltje, plant ook de muziek van Árni, Björn, Hildur, Ingibjörg & Axel een lang verblijf in het hoofd van ondergetekende. Er zijn gelukkig nog vacancies. We geven iedereen die het heeft over een Ijslands geluid gelijk. Het bestaat. En het doet verdomd goed aan de oren. Al zal de productie van Alex Somers (Meneer Jónsi) er ook wel voor iets tussen zitten. Je kan het tweede album Í annan heim hier downloaden. Het is de €7,90 meer dan waard. Vertrouw ons nu maar.


Geluid: Amiina - Over and Again

Amiina, de vaste en ravissante begeleidingsband van Sigur Rós heeft een nieuw album klaar, Puzzle, het is pas hun tweede full-album. Het vele toeren met hun landgenoten liet duidelijk sporen na, want je kan opnieuw niet om Sigur Rós heen. Of misschien is er gewoon een typisch Ijslands geluid? Wij zijn er in ieder geval een tijdje zoet mee. Eerste single Over and Again is trouwens gratis te downloaden en je kan de volledige plaat hier beluisteren.

14 nov. 2010

Geluid: Weekend - Coma Summer & End Times

Noise, noise, beauty through noise. Het is zoeken naar melodie (maar die is zeker te vinden) op Sports, de debuutplaat van Weekend. Labelmates op Slumberland Records zijn Black Tambourine en het fantastische the Pains of Being Pure At Heart (scroll naar beneden voor Heart In Your Heartbreak). De voorsmaakjes heten Coma Summer en End Times. Laat u overrompelen.

Weekend - Coma Summer

Weekend - End Times

Find the best blogs at Blogs.com.