12 dec. 2009

Video: Massive Attack - Paradise Circus


Een plaatje waar wij zonder twijfel naar uitkijken is Heligoland (8/9 februari) van onze favoriete Bristolianen. We kregen in oktober al de ep Splitting the Atom, nu schotelen ze ons een nieuwe video voor. Beeld én geluid zijn redelijk expliciet, maar eigenlijk verwachten we niets anders van 3D en Daddy G. De partijen van Hope Sandoval zijn dan weer een ware streling voor het oor. Luister en kijk!

Verwachtingsvol voor 2010


Wij hebben al een beetje aandacht geschonken aan enkele te verschijnen albums. De mensen van Stereogum kunnen echter helemaal niet meer wachten tot nieuwjaar. Ze hebben opnieuw een lijstje gemaakt en deze keer kijkt het in de toekomst in plaats van naar wat reeds plaatshad. Hun "69 MOST ANTICIPATED ALBUMS OF 2010" bevat zowat alle albums waar ook wij naar uitkijken. Van Odd Blood en Go tot Transference, 2010 is blijkbaar nu al meer dan de moeite waard. Laat het aftellen maar beginnen.

8 dec. 2009

She & Him Vol. 2


Jongens toch. Zoveel fantastisch albumnieuws deze week! Vandaag hebben M. Ward en Zooey Deschanel aan de wereld bekend gemaakt dat er een tweede She & Him plaat komt. De eerste heette Volume One. Hoe hun tweede worp zal heten, is dus niet bepaald moeilijk te raden. Merge zorgt ervoor dat het plaatje op 23 maart in de rekken ligt. De volledige tracklist vind je als je klik op meer lezen.

7 dec. 2009

Welke band wordt de hype van 2010?

Het is weer zover. Het jaar is nog niet eens voorbij en BBC voorspelt al welke bands het nieuwe decennium wakker zullen schudden. Zoals elk jaar zijn zowat 165 muziekjournalisten en andere hipsters op zoek gegaan naar het muzikale snoepje van het komende jaar. Er kunnen natuurlijk altijd verrassingen uit de bus vallen, maar meestal lukt het hen aardig te voorspellen welke de nieuwe hypes worden. Vorig jaar stonden onder andere Florence and the Machine, Little Boots en La Roux in hun lijstje. Dit jaar is de bekendste naam de New Yorkse band The Drums.
Bij meer lezen het gehele lijstje:

Jonsolo


Prachtige aankondiging vandaag! Jonsí Birgisson brengt op 23 maart zijn eerste solo-album uit. Het plaatje heet Go en het eerste nummer, Boy Lilikoi, kan je al downloaden via zijn site! Het klinkt ontzettend Sigur Rós, maar dan met misschien nog iets meer pathos. En in de taal van Shakespeare gezongen. Wat de verstaanbaarheid naar een voor Jonsí ongezien niveau brengt. Wij hebben terug iets om naar uit te kijken. Wat kan een dag toch mooi zijn. Op zijn site biedt de frontman van Sigur Rós ook enkele video's en foto's aan die een kleine blik achter de schermen geven. Dat er een beetje geëxperimenteerd werd, bewijst deze video.

Find the best blogs at Blogs.com.