22 jan. 2010

Geluid: She & Him - In The Sun


She and Him, ofte Zooey Deschanel en M. Ward, laten er geen gras over groeien. Na hun heerlijke eerste, Volume One, uit 2008,  ligt op 23 maart Volume Two in de winkels. Vandaag geven ze een eerste nummer gratis weg. Is dat niet ontzettend lief? Veelbelovend is alweer compleet op zijn plaats. Luisteren kan via onze radio.

She & Him - In The Sun (MP3)

Geluid: Hot Bear From School

Grizzly Bear speelt Boy From School van Hot Chip. Lekkerrrr

Grizzly Bear - Boy From School (MP3)

via Gorilla vs. Bear

21 jan. 2010

Geluid: The Very Most

The Very Most, een indie pop band van Boise, Idaho in de Verenigde Staten. Ze brachten het voorbije jaar elk seizoen een EP uit. Deze EP's zijn nu verzameld op het album: a year with the very most, dat vanaf morgen te koop is in de Itunes store. Wij geven jullie als proevertje een nummer uit elke EP.

Winter:
The Very Most - Away in a Manger

Lente:
The Very Most - April is the Kindest

Zomer:
The Very Most - You're in love with the sun

Herfst:
The Very Most - Autumn air

Aanrader! Wild Palms


Ze dienden zichzelf op een dienblad aan en zijn, als we hun single mogen geloven, ook de moeite. Hedendaags eighties en compleet Brits. Ik doe mijn best om hun geluid te omschrijven. Het lukt ongeveer. Ze hebben al een single uit en treden morgen op in het voorprogramma van Good Shoes. Een mp3 hebben we jammer genoeg niet.


wild palms - over time music video from James Copeman on Vimeo.

Beeld: XX -VCR

Volgens mij het beste nummer op hun debuut, nu is er ook beeld bij.
VIA P4k

20 jan. 2010

Thom Yorke vs Gilles Peterson

Gisteren was Thom Yorke te gast bij Gilles Peterson op BBC Radio 1. Hij mocht er een ware radioshow co-presenteren. Je kan hem hier herbeluisteren. Thom was zo vriendelijk om te melden dat zijn oude groepje, Radiohead (kan dat?), dit jaar niet compleet stil zal liggen. Ze zullen een aantal concerten plegen en volgens Thom "this may lead to something". Laten we hopen. Thoms nieuwe band siert alvast de affiche van Coachella.

Geluid: Gorillaz - Stylo


Stylo, de nieuwe single van Gorillaz is net gelekt en dan zijn wij er vanzelfsprekend als de kippen bij. Enkele dagen geleden lieten we jullie al weten dat er iets op komst was van de Britse cartoonband rond Damon Albarn. Murdoc Niccals, de frontman, was namelijk via twitter op zoek naar radiozenders die zijn muziek zouden willen draaien. Dat kwam BBC's Steve Lamacq ter ore, dus draaide hij vanavond als eerste hun nieuwe single. Gemist? Treur niet! Wij hebben het plaatje in onze Dilly radio zitten, inclusief het gelekte artwork:

Gorillaz - Stylo (MP3)

Update:

Ondertussen heeft de band ook de tracklist en andere informatie prijsgegeven. Aan het album, dat de Plastic Beach zal heten,  hebben meegewerkt: Snoop Dogg, Lou Reed, Barry Gibb, De La Soul, Mark E. Smith van the Fall, Gruff Rhys van Super Furry Animals, en Mick Jones en Paul Simonon van The Clash.
De tracklist is te vinden bij meer lezen.

Aanrader! Bombay Bicycle Club


Jongens toch! We hebben blijkbaar iets gemist. Waar komt Bombay Bicycle Club opeens vandaan? Ze glipten blijkbaar door de mazen van onze netten. We dachten dat er nooit iemand ging in slagen... Ze zijn momenteel mee op de NME Awards Tour, en ze maken werkelijk heerlijke deuntjes. Een gratis mp3 hebben we deze keer niet, je zal het met een video moeten stellen.

Stream Beach House Teen Dream

Stream Teen Dream! Ja, we kunnen ook rijmen! Dankzij NPR kan je gratis naar het derde album van Beach House luisteren. Je merkte het misschien al, wij houden er ontzettend veel van. En dus vinden we de 1 op 4 van Knack Focus dan ook volkomen onterecht...

19 jan. 2010

Aanrader! Lawrence Arabia


Je hebt toch groepsnamen/alter ego's waar je meteen voor smelt. Lawrence Arabia is het pseudoniem van James Milne, die al bij o.a. Feist en The Ruby Suns aan de slag was. Hij gaat mee op tournee met Beach House, die ook bij het Bella Union label resideren, en doet dus op 21 en 22 februari ons land aan. Zijn debuut Chant Darling kwam uit op 5 januari.

Lawrence Arabia - The Beautiful Young Crew (MP3)

Geluid: The Van Jets - Matador


Vorige week stelden The Van Jets hun nieuwe single Future voor op StuBru, deze week delen ze een gratis mp3 van Matador uit. En die nieuwe track is harder dan we van de Oostendenaren gewend zijn. Waarom kozen ze Matador niet als eerste single? Soit. Wij hebben de mp3 van Matador en als extra het beeldmateriaal van hun Stubru-versie van Future. Olé!

The Van Jets - Matador (MP3)

18 jan. 2010

Beeld: Toro Y Moi - Blessa

Muziekvideo van een van onze tips voor 2010, Toro Y Moi.

MGMT wil geen tweede Kids


MGMT is niet van plan om singles van hun tweede plaat Congratulations uit te brengen. Geen tweede Kids dus. Ze hebben het meer voor het album-gegeven. Het plaatje moet als het aan hen ligt in zijn geheel geconsumeerd worden. Ze vinden dat we al zelf onze favoriete nummers kunnen kiezen en dat de radiojongens ons handje niet meer moeten vasthouden. Volgens NME moeten we ons absoluut niet verwachten aan meer van hetzelfde, Goldwasser en VanWyngarden experimenteren er in hun New Yorkse studio op los. Ze zitter er dan ook samen met producer Dave Fridmann, hij werkte al met The Flaming Lips en Mercury Rev. Zo horen we het graag! Kom maar op met dat experimentele gedoe, we kunnen het wel aan! 

Aanrader! Seabear


Alweer lekker materiaal uit het meest Noordelijke der Europese eilanden, Ijsland. Seabear maakt muziek zoals Arcade Fire er soms maakt. Toch zijn de jongens en meisjes iets rustiger, "folkier" en zoeter. Seabear ontstond als soloproject van Sindri Már Sigfússon, maar Seabear werd snel een groep, die nu aangedikt is tot 7 man en vrouw. In 2007 brachten ze the ghost that carried us away uit, in maart (of 22 januari, de platenmaatschappij weet het zelf niet goed) van dit jaar komen ze met hun tweede langspeler, We Built A Fire (met hoofdletter). Wij hebben een gratis MP3!

Seabear - Lion Face Boy (MP3)

17 jan. 2010

Teen Dream in beeld


Beach House kondigde zonet aan dat er komende week elke dag een fragment uit de DVD van Teen Dream op de Amerikaanse muziekblog Gorilla vs Bear zal verschijnen. Teen Dream is het derde album van Beach House, dat volgens vele blogs en magazines de definitieve doorbraak van het Amerikaanse duo moet bewerkstelligen. De albumhoes is alleszins een van de meest onzichtbare ooit. Wij zullen deze week met graagte de beste stukken ook op deze pagina plaatsen.

Murdoc Niccals twittert


Murdoc Niccals, frontman van Gorillaztwittert er op los. Zo liet hij deze week aan de wereld weten dat het nieuwe album, Plastic Beach vollop gemixt wordt. Murdoc zocht zich suf naar een radiotechnicus om zijn nieuwe nummers de ether in te sturen. Dus binnenkort mogen we misschien wel een klein voorproefje verwachten van het in maart te verschijnen album. Murdoc kijkt er alvast naar uit om de nummers live te brengen. Dat willen wij maar al te graag zien en horen! Hieronder zie je ze nog eens live aan het werk in het Manchester Opera House.

Aanrader! My Little Pony

Nee, het is geen tekenfilm over een pony. My Little Pony is een Noorse groep die popmuziek maakt à la Belle and Sebastian. Ze hebben reeds één album uit en er wordt volop aan een tweede gewerkt. Met  een kleine selectie van het oude album komt nu ook voor het eerst een EP uit in het Verenigd Koninkrijk. Wij geven jullie alvast  hun nieuwe single Capital of Norway (Oslo was korter geweest) mee.
Find the best blogs at Blogs.com.