16 jan. 2010

Nieuwe single Good Shoes


Het nieuwe album No Hope, No Future van de Britse indiepop band Good Shoes ligt volgende week in de rekken. Als promostunt geven ze hun nieuwe single Under Control helemaal gratis weg, maar let op dit geldt enkel voor een korte periode! Een uiterst dansbaar nummer dat zeker in onze platenbak te vinden zal zijn. Luister via onze Dilly radio en hier kan u het nummer gratis downloaden.

Good Shoes - Under Control [MP3]

Blur, De Film

No Distance Left To Run, de Blur documentaire was eergisteren in premiere te zien in het Londense Leicester Square Odeon. 9 jaar! Zo lang was het geleden dat alle originele bandleden nog eens samen optraden. Na veel geruchten kwam deze lente dan eindelijk het officiële nieuws: Blur zou komende zomer enkele reünieconcerten geven. Met nooit eerder verschenen materiaal en interviews wordt in de film het verhaal van deze Britse band vertelt: de drugs, de britpopoorlog met Oasis, de hoogtes en laagtes. Van de begindagen in Colchester en Goldsmiths tot hun terugkeer in Hyde Park en Glastonbury.
Komende dinsdag, 19 januari, en alleen dan, kan je de film exclusief zien in alle megabioscopen van de welbekende 'Vlaamse multinational' Kinepolis. Gelukkig kan je, indien je een beetje geduld hebt, en slechts voor het dubbele van de prijs, op 15 februari de dvd kopen. In het dvdpakket zal zowel de film als het concert dat Blur gaf in Hyde Park zitten. Wij geven jullie gratis en daarenboven voor niets de trailer:15 jan. 2010

Video: Ezra en Very Best

Ezra Koenig, frontman van Vampire Weekend, laat zich volledig gaan! Samen met Esau Mwamwaya, de frontman van afropop-ensemble The Very Best schittert hij in de video voor "Warm Heart of Africa". Die jongens en die video zijn geniaal. Als extra hebben we nog een live-versie van het nummer, ook met Ezra!
Carl Barat wil naar Marokko

Carl Barat (ex-The Libertines en ex-Dirty Pretty Things) is van plan zijn soloalbum in te blikken in Marokko. Hij vertelde aan NME dat hij zo goed als alle nummers heeft afgewerkt en er reeds heeft opgenomen in demoversie. Hij is blijkbaar ook niet langer van plan om ooit nog in een band te spelen, "because of the complications it brings" (dus ook geen Libertines-reünie?). Op zijn plaat zullen we ook meer piano te horen krijgen. Het volledige interview hier. Voorlopig kan je Carl alleen op de Londense bühne aan het werk zien, hij speelt Eddie in het toneelstuk Fool For Love.

Nieuwe single Freaky Age


Lenny en de zijnen speelden gisterenavond hun nieuwe single Excitement In The Morning Light bij Sound of Sam op StuBru. De single geldt als voorloper van de nieuwe plaat die op 1 maart uitkomt, de plaat kreeg nog geen naam mee.


13 jan. 2010

Aanrader! deVries


Niet Belgisch, noch Nederlands. Het klinkt niet zo, maar deVries is een "all American band", voorgezeten door Travis DeVries. De muziek doet denken aan The Stone Roses. Nu eens donker, dan weer vrolijk en opgewekt, wie herkent dat nu niet? Wij hebben twee smakelijke nummers voor u! Uhu. Twee.

deVries - Slowing Down (MP3)
deVries - Darkest Summer (MP3)

Aanrader! Princeton


Hard en lang zoeken, het kan soms vruchten afwerpen. Als we naar Aanrader!s zoeken, moeten we niet eens zo hard ons best doen om verse en sappige vruchten te vinden. Deze keer hebben we een Amerikaanse groep die heel hard aan Vampire Weekend doet denken. Niettemin doet Princeton vooral hun eigen ding met heel veel invloeden. Hun eerste plaat Cocoon of Love ligt al een hele tijd liefdevol en geduldig op ons onwetenden te wachten. O ja. We hebben alweer een mp3 op de kop getikt.

Princeton - Calypso Gold (MP3)

Nieuw nummer M.I.A. - Theres Space For Ol Dat I See

M.I.A. postte gisterenavond een nieuw nummer op twitter. Theres Space For Ol Dat I See wordt verwacht op haar nieuwe album, de opvolger van het succesvolle Kala uit 2008. Hoe die opvolger zal heten en wanneer hij in de rekken zal liggen, is nog niet bekend. Hieronder wat ze postte op twitter. Dat belooft! Maar waar zijn die bassen?

12 jan. 2010

Gratis MP3 van Dirty Projectors


Dirty Projecters geven gratis mp3's weg van hun Ascending Melody 7 inch en het B-kantje Emblem of the World. U kan ze  hier downloaden. De 7 inch is ook te koop op vinyl. Bij ons kan je beide nummers alvast beluisteren via de Dilly Radio!

Dirty Projectors-Ascending Melody

Dirty Projectors-Emblem Of The World

Aanrader! Morning Benders


Hun volgende plaat Big Echo is pas voor 9 maart, maar ze proberen uw oren nu reeds te bereiken met een gratis mp3 (echt, wie laat nu nog singles persen?). Chris Gu schreef de meeste nummers en schoof samen met Chris Taylor van Grizzly Bear achter de knoppen als producent. Je kan hun muziek dan ook omschrijven als een kruisbestuiving tussen Grizzly Bear en The Shins. Amerikaanse pop op z'n best, quoi. iTunes noemde hun album Talking Through Tin Cans al het beste alternatieve album van 2008. Afwachten wat 2010 voor de heren in petto heeft.

Morning Benders - Promises (MP3 via The Fader)

Aanrader! Let's Wrestle


Deze Britons hebben net hun handtekening gezet onder een platencontract bij Merge, maar een contract tekenen is gelukkig niet het enige wat ze goed kunnen. Ze hebben blijkbaar ook een handje van opgewekte deuntjes met veel "Pa-pa-pa-paaa", althans als we hun eerste gratis download (single is zooo jaren '90) mogen geloven. We like! Hun debuut In the Court of the Wrestling Let’s komt uit op 23 maart.

Let's Wrestle - We Are The Men You'll Grow To Love Soon (MP3)

11 jan. 2010

Nieuwe single Mintzkov


Mintzkov (formerly known as Mintzkov Luna) kwam deze morgen hun nieuwe single Opening Fire voorstellen bij Tomas Staat Op. En ze zijn niet de laatste Belgische band die deze week nieuw materiaal op Stubru komt voorstellen. Want Life is volgens Studio Brussel ook Vlaamse Music. De live-versie van Opening Fire staat voorlopig nog niet online, maar wij nemen al vrede met de beluistering op hun myspace. Live kan je hen dit jaar genoeg aan het werk zien. Op het nieuwe album Rising Sun, Setting Sun is het nog wachten tot 19 (volgens hun myspace) of 22 februari (volgens hun website). Het album werd geproduceerd door Jagz Kooner die eerder al met Primal Scream werkte en onder andere voor Kasabian al remixen maakte.

10 jan. 2010

Debuut Dum Dum Girls


Dum Dum Girls brengen in maart dit jaar hun debuut I Will Be uit bij Sub Pop. Ze komen uit LA en spelen lo-fi/garagerock. We kunnen ze een beetje vergelijken met Wavves en Lovvers. Niet zo heel speciaal dus. Maar we willen jullie vooral hun hippe albumhoes laten zien. We geven jullie ook nog een mp3 mee om te beluisteren met onze Dilly Radio.

Dum Dum Girls - Jail La La (MP3)

Find the best blogs at Blogs.com.