26 dec. 2009

Concert à emporter: The Antlers


Fantastisch. De Franse videokunstenaars van de meeneemconcerten zijn er opnieuw in geslaagd een visuele parel af te leveren. Onderwerp zijn deze keer The Antlers. Peter Silberman en de zijnen brengen, met een Parijs poppenatelier en café als achtergrond, voor de camera's van La Blogothèque twee nummers uit hun laatste plaat Hospice. Liedjes over gedeeld lief en leed aan ziekenbedden, meer moest het niet zijn om in vele best-of-lijstjes van 2009 terecht te komen. Wij zijn alvast fan.

Tune Up: een handige aanvulling op iTunes

We hebben een ideaal stukje software gevonden voor wie zich ergert aan foute tags en albumillustraties in iTunes. Tune Up vult jouw ontbrekende informatie in iTunes automatisch aan. Geen problemen meer met albums of songs, zoals de gehele Beatles catalogus, die niet te koop is in de iTunes store. Door middel van Tune Up is de kans zelf heel groot dat bootlegs juist getagd worden. Hoe het programma precies werkt is me onbekend. Maar het doet zijn job wel uitstekend. Zelf de obscure B-kantjes van The Libertines of nummers die helemaal geen info bevatten in hun tag vindt Tune Up in zijn bibliotheek terug.
Dit programmaatje is ook zeer gebruiksvriendelijk, het is rechtstreeks geïntegreerd in iTunes, analyseert in minder dan een 5-tal minuten welke mp3's fout getagd zijn en hoe messed-up jouw muziekcatalogus er eigenlijk aan toe is.
De software kan je gratis downloaden van de site. Je kan er 100 songs en 50 albumillustraties gratis mee herstellen. Voor de volledig versie betaal je wel 30 $.

25 dec. 2009

We Have Band - Honeytrap

Deze video werd gemaakt voor hun nieuwe single Honeytrap op hun reis naar Dubai in november 2009. Begin 2010 mogen we hun debuut album verwachten!


 Directed by Price James.
Dit nummer is bovendien hier gratis te downloaden.

24 dec. 2009

Dilly's Beste Albums van 2009

Na onze "Beste Nummers van 2009" schotelen we jullie met graagte elk onze top 9 van albums uit 2009 voor. Sommigen waren teleurgesteld in het muzikale jaar 2009, anderen vonden dat de muziekwereld er terug een 'grand cru' van heeft gemaakt. Wij hebben ons alvast allesbehalve verveeld en hadden dus ook nauwelijks moeite om er een top 9 uit te persen. Klaar? Let's go.

Allesoverheersende top 10 van 2009

Onoverzichtelijk. Dat is het minste wat je kan zeggen over de overvloed aan lijstjes (waar we graag aan bijdragen, vandaag nog krijg je onze persoonlijke album top 9). Maar nu brengen we het u het definitieve, compleet inclusieve lijstje van 2009, althans volgens de professionele criticasters. We krijgen daarvoor de hulp van Metacritic, een website die alle reviews en ratings van het voorbije jaar bundelde tot een album top 10, Best of 2009, met een zeer verrassende nummer 1. En wij zijn zo vriendelijk deze aan te bieden. Het is nu eenmaal de tijd van geven. In het groen staat de opgetelde score van elk album.

Albumnieuws Black Rebel Motorcycle Club


B.R.M.C. komen eindelijk op de proppen met een nieuw album in 2010. Het zal Beat the Devil's Tattoo heten en in de winkelrekken liggen op 8 maart. Op 14 mei komen ze met nieuwe drumster Leah Shapiro (bekend van o.a. The Raveonettes) hun psychedelische garagerock live brengen in de Botanique. De tracklist van het nieuwe album is te vinden bij meer lezen.

23 dec. 2009

Nieuwe plaat Kasabian najaar 2010?

Alweer leuk nieuws voor 2010! De groep rond Sergio Pizzorno (songschrijver en gitarist) en Tom Meighan zou deze keer geen 2 jaar willen wachten met een opvolger voor  hun dit jaar verschenen album West Ryder Pauper Lunatic Asylum. Tom vertelde deze week aan NME dat de band al enkele nieuwe songs geschreven heeft. Die zullen volgens hem sterk beïnvloed zijn door Nirvana en Pink Floyds Dark side of the Moon. Wat een mens zich daarbij moet voorstellen, weten voorlopig alleen zij. De groep zou van plan zijn om hoogstens een maand vakantie te nemen na hun tournee, die zeker nog zal duren tot na de zomer van 2010. Nu is het enkel nog wachten tot de lads uit Leicester onze contreien met een bezoek vereren.

Dilly's Beste Nummers van 2009


Met nog iets meer dan een week te gaan in 2009 geven we jullie alvast nog een lijstje cadeau. Dit maal eentje van eigen makelij met de meest afgespeelde nummers van 2009. Gelukkig moesten we dankzij Steve Jobs en Itunes niet elke keer een streepje zetten wanneer we een nummer door onze ipods stuurden. Hieronder doen we elk onze 9 beste nummers van het jaar uit de doeken, eind deze week volgen onze top van beste albums.

21 dec. 2009

Lager pitje

Ook Dilly Boys verzekeren zich in de koudste maanden van een iets rooskleurigere toekomst. Ja, ook wij zijn genoodzaakt de boeken open te slaan en kilo's leerstof op te snuiven in de hoop ooit sneller werk te vinden. Daarom zal deze blog minder actief onderhouden worden. We doen wel ons best om af en toe een nieuwe video, mp3 of breaking news te posten, maar de frequentie ervan zal dus drastisch dalen. Ook ons ge-DJ zal iets minder zijn. Je kan ons een laatste keer aan het werk zien op NYE in de Oudenaardse Qubus, erna start onze winterslaap. We blijven tot 30 januari in ons hol, vanaf dan kan je ons weer overal te lande bewonderen!

Vanwege Michiel en Jan...   

PRETTIGE FEESTEN   

Find the best blogs at Blogs.com.