6 feb. 2010

Nieuw album The Dead Weather in april

Jack White, de frontman van The White Stripes, The Raconteurs en dezer dagen vooral The Dead Weather heeft een zalige beperking: nooit eens niets kunnen doen. Gisteren kondigde hij op een Australisch radiostation een tweede album van zijn project met o.a. Alisson Mosshart van The Kills aan. Het album moet in april verschijnen, dat is dus nog geen jaar na hun debuut Horehound. Ook hoe de eerste single zal heten kon hij niet voor zichzelf houden: Blue Blood Blues. Er moeten nog een aantal nummers worden opgenomen, daarna gaat Jack aan het mixen. Hij moet zich vooral niet haasten van ons. 

Beeld: Spoon - Written in Reverse

Zwart-wit en in de studio. Spoon heeft een eerste video bij hun zevende album.

4 feb. 2010

Aanrader! Ganglians

We hebben deze 'ontdekking' te danken aan de vriendelijke mensen van Surfer Blood. Ganglians is namelijk hun favorite new band. Zo ver wil ik nu ook niet gaan met mijn liefde, daarvoor ben ik te lui. Wat ik wel wil zeggen: een luisterbeurt waard. Dat kan op hun myspace.
Ze hebben trouwens al twee EP's uit, Ganglians en Monster Head Room. Voor de lezer met nood aan referenties en name-dropping: ze delen een muzikale kamer met Surfer Blood en Wavves. Hmm. In die kamer wil ik wel eens een vlieg zijn. Alhoewel, dan ben ik wellicht na 2 seconden morsdood. Soit. Luisteren!

Aanrader! Futurebirds

Een schelleke lo-fi folk/rock/psych op de nuchtere maag kan al eens deugd doen. Futurebirds doen hetzelfde als Radiohead ten tijde van In Rainbows, alleen wordt er iets minder ruchtbaarheid aan gegeven. Ze bieden namelijk hun Futurebirds EP hier aan voor een prijs die je zelf mag kiezen! Hoeveel ik er voor over had, laat ik in het midden. Don't ask, don't tell. Gewoon een ideaal plaatje voor een donderdag in februari. Je zou echt niet zeggen dat ze in Athene wonen en werken.

3 feb. 2010

The Strokes nu ook officieel in de studio

Wij vermoeden het al een tijdje, maar het staat nu ook op hun officiële website. The Strokes zijn begonnen aan de opnames van hun vierdee album. Daarvoor duiken ze in de Avatar Studios in New York. Deze keer werken ze samen met producer Joe Chiccarelli. Chiccarelli werkte reed met U2, The White Stripes and The Shins.

(Veel) Beeld: Massive Attack verfilmt Heligoland

Massive Attack komt volgende week maandag met een vijfde langspeler, Heligoland. In navolging van o.a. Beach House hebben 3D en Daddy G bij 7 nummers uit die nieuwe plaat een video gemaakt. Je kan het filmmateriaal enkel bekijken als je over een twitteraccount beschikt. Hét moment dus om er één aan te maken, dan kan je ons ook volgen via twitter. Bekijk de zeven video's in het Massive Attack Tweatre.

Beeld: Surfer Blood - Swim

Deftig opgevoed. Vriendelijk. Hoffelijk. Én beleefd! Ahum.

2 feb. 2010

Beeld: Beach House - Norway (Pitchforksessie)

Ze beheersen onze blog. En het is zo terecht. Ik krijg echt geen genoeg van dat plaatje.

Beeld: Local Natives - Airplanes

Omdat we weigeren stil te vallen, hebben we (eindelijk) de nieuwe video van Local Natives!


Airplanes

Local Natives | MySpace Music Videos

Beach House Daytrotter Sessie

Dat we fans zijn van Beach House wist u al. Vandaag doen we jullie de sessie cadeau die ze enkele dagen geleden voor daytrotter.com speelden. Met onder andere Zebra en Used to be.

De volledige sessie kan je hier beluisteren en hier downloaden.

Find the best blogs at Blogs.com.