9 jan. 2010

Aanrader! TeenagersInTokyo

TeenagersInTokyo, ze zijn van Sydney, ze tekenden bij het label Back Yard Records en ze bestaan uit 4 meisjes en één jongeheer. Daarenboven hebben ze een wel heel dansbaar nummer: Peter Pan. Ons zou het alvast niets verbazen mocht het één dezer dagen opduiken in Sam De Bruyn's Stubru programma The Sound Of Sam. Kijk, luister en dans!
8 jan. 2010

Vampire Weekend LiveVerschillende exemplaren van Contra lagen deze middag al te blinken in de rekken van de Gentse FNAC en dat ondanks de pas voor volgende maandag aangekondigde release. Leve België! Het plaatje maakt blijkbaar al zeer veel kans om in de eindejaarslijstjes van 2010 te verschijnen, want NME gaf de jongeheren al een welverdiende 8/10 voor hun niet aflatende inzet. We zijn er vroeg bij met onze eindejaarslijstjes, maar Contra zal er absoluut niet ver van zijn. Of de muziekwereld moet ons dit jaar uitermate bamboozelenDe plaat mag dan nog zo fantastisch zijn, er zijn toch nog steeds niet veel zaken leuker dan een band live aan het werk zien. Daarom nodigde Pitchfork de heren uit in hun kelder. De volledige reeks (met interviews en live-uitvoeringen van Cousins, White Sky, Horchata) kan je hier bekijken. Wij hebben plaats voor 1 nummer en kozen California English. Genieten kan bij

Nieuwe video Animal Collective - Brothersport

Vandaag schenken we jullie de nieuwe videoclip van Animal Collectives Brothersport. Met onder andere een veelkleurige omelet in de hoofdrol. En dat op een nuchtere maag!


7 jan. 2010

Aanrader! Marina And The Diamonds


Alweer een act die klaar is om snoeihard door te breken in 2010. Op 22 februari 2010 verschijnt haar debuutalbum The Family Jewels. In het Verenigd Koninkrijk zitten ze al op hete kolen, en terecht!
Marina Diamandis, zoals haar echte naam luidt, is afkomstig uit Wales. Ze bracht al de EP The Crown Jewels uit met daarop de schitterende single 'I'm Not A Robot'. En die oude single geven we jullie alvast mee...


Marina And The Diamonds - I'm not a Robot

6 jan. 2010

MP3 The Knife - Colouring of Pigeons


Jawadde. 11 minuten! Dat kan tellen. Heel hard de moeite waard. The Knife is terug!

The Knife - Colouring of Pigeons (MP3)

Jazz Iver


Onderwerp van deze post was al het antwoord op onze eerste en voorlopig enige prijsvraag, nu is er ook een cd van! We hebben het over het concert dat Justin Vernon, de mens achter het wondermoois van Bon Iver, in april van vorig jaar gaf met de jazzband van zijn oude high school. Om hun trip naar New York te bekostigen, waar ze hun eerbetoon aan Duke Ellington zouden verdedigen, eerbetoonde hij voor een uitverkochte zaal mee. De opname ervan brengen ze nu uit op cd. Jammer genoeg is die enkel op de school te krijgen. Geen nood, je kan één helft van het concert ook downloaden via iTunes. En wij hebben hun van blazers en ander instrumentarium voorziene versie van "For Emma". Huppakee!

Eau Claire Jazz Band with Justin Vernon - For Emma (MP3)

5 jan. 2010

Aanrader! First Aid KitFirst Aid Kit is een Zweedse band rond Johanna en Klara Söderberg (slechts 19 en 16 jaar jong). Ze kunnen met hun single Hard Believer in hetzelfde vakje gestopt worden als Fleet Foxes en Conor Oberst. De jonge zussen hebben hiervoor enkel gitaren en een tamboerijn nodig. Want zoals de jonge Beatles al wisten: "the rhythm is in the guitars".
Hun debuut album Big Black & The Blue komt later deze maand uit bij Wichita Recordings. Video bij hun single en een Concert à emporter bij meer lezen.


4 jan. 2010

Aanrader! Toro Y Moi


We hadden hem al een plaatsje in ons grote boek der verwachtingen voor 2010 gegeven. Nu hebben we ook een gratis mp3! Blessa is de openingstrack van Causers of This, het debuut van Chaz Bundick aka Toro Y Moi. Sommigen noemen het glo-fi. Tja. Stel je je er al iets bij voor? Wij vinden het gewoon goeie muziek.


Vampire Stream


Volgende week ligt Contra, de tweede van Vampire Weekend, in de winkels. Vanaf vandaag streamen ze het volledige album op hun myspace. De eerste single, Cousins was al redelijk fijntjes, nu wordt het pas echt te dol! Terug Paul Simon-flashbacks en alle kanten uitspringende ritmes. Aaah-Oeh!

3 jan. 2010

Wat brengt 2010 ons? MP3's


Lees "Wat Brengt 2010 ons? Deel II" voor een overzicht van onze muzikale verwachtingen voor 2010 en je zal onderstaand MP3-lijstje volledig snappen...

Avi Buffalo - What's In It For? (MP3)
Surfer Blood - Floating Vibes (MP3)
Surfer Blood - Swim (Reach To The End) (MP3)
Stornoway - Zorbing (MP3)
Local Natives - Sun Hands (MP3)

Andere MP3's vind je elders op onze blog! Luister ook naar de Dilly Radio...

Find the best blogs at Blogs.com.