19 dec. 2009

Dilly For Life

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band was gisteren in een gulle bui! Want George en Paul hebben echt een bloedhekel aan die malariamuggen. Georgie weet maar al te goed wat een Indiase mug kan aanrichten. Daarom huurden ze een professionele Balthazar-van-Kiekeboe-look-a-like in en gaven hem de opdracht het ronde bedrag van 19,45 euro te stelen. Daarna gooiden ze het in de gleuf van het glazen huis op de aangevraagde tonen van Happiness is a Warm Gun. Jammer genoeg hadden ze A Day in The Life of Lucy in the Sky niet in hun platenbak, maar we klagen niet, want we konden het toch niet horen. Hieronder de bewijzen!18 dec. 2009

Album van het decennium

We vroegen al om een top drie door te sturen. En daar kwam genoeg reactie op. Echter niet genoeg om op de finishfoto duidelijk te zien wie de winnaar was. Daarom doen we een kleine poll. Stem op de 5 best scorende albums, zo kunnen we definitief beslissen wat nu het beste, nooit te vergeten, decceniumbepalende album was...

Kerst was nog nooit zo leuk

Wij hadden al de bijdrage van Julian Casablancas aan de kerstsfeer opgemerkt, Stereogum doet er nog een schepje sneeuw bovenop. Een uitgebreid en volledig vers indie-kerstlijstje. Met mp3's van onder andere Blondie en Lindstrøm. Als je nog niet in hogere kerstsferen zweeft: now is the time!

16 dec. 2009

Aanrader! The Soft Pack


Ze resideren momenteel in LA en ze zijn door Franz Ferdinand, Last Shadow Puppets en The Breeders gevraagd als voorprogramma. Amerikanen, maar wel rock 'n roll in de Britse traditie, zoals wij die graag horen dus. En nu gooien ze met gratis gerief! Opnieuw aangename, gratis mp3's!The Cave Singers

Ze staan al heel lang op het wereldwijde web, maar we delen ze toch graag. We hebben het over de gratis mp3's van The Cave Singers. De nummers staan op Welcome Joy, het tweede album van de heren uit Seattle. Voor bij het haardvuur...

Local Natives - Sun Hands

We hebben ze al aangeraden en hun ster is sindsdien rijzende. Hun nieuwe single, Sun Hands, lanceren ze op 5 januari, wij hebben hem al voor jullie! Hun debuut Gorilla Manor ligt al een tijdje in de rekken. Meer luisterplezier op hun myspace.


Local Natives - Sun Hands (mp3)

James Mercer + Danger Mouse = Broken Bells

Pitchfork meldt vandaag dat James Mercer, bekend als frontman van The Shins, samen met Danger Mouse, vooral bekend van zichzelf, een album heeft opgenomen. Hun samenwerking hebben ze Broken Bells gedoopt en hun titelloze debuut komt uit op 9 maart. Hun eerste single staat vanaf maandag op hun website.

Video: Washed Out - Belong

Compleet back to the '80s! Alle clichés op een hoop. Tachtiger wordt een concept er niet op, afgezaagder daarentegen. Het nummer maakt veel goed, daarom hebben we ook nog de mp3 in de aanbieding.


Washed Out - Belong (Music Video) from Blake Salzman on Vimeo.


15 dec. 2009

Video: Animal Collective - In The Flowers

Stop-motion en ander videoplezier! Abby Portner regisseerde de nieuwe video van de heren van Animal Collective. Dansers, bossen, schoenveters, bloemen en schilderijen. Het past wonderwel bij de tekst. Kijken is alweer de boodschap!

Julian zet de kerstmuts op

De zanger van The Strokes, van wie dit jaar het wisselvallige solodebuut verscheen, kan echt niet langer wachten tot het 25 december is. Hij maakte er zelf een liedje over. Ideaal om de koude avonden door te komen. Het beste kerstnummer sinds Jingle Bells? Oordeel vooral zelf.

Bweurkter 2010


Dat we met onze zin voor avontuur eind juni niet richting Werchter moeten trekken, wisten we al. En Herman stelt ook dit jaar niet teleur. Een zoveelste prijsverhoging, P!NK (mét fancy "!"), Rammstein, Green Day en Muse. Kortom, zure wijn in tot op de draad versleten zakken. Pearl Jam geraakt nog net door onze selectie, maar echt enthousiast krijgen ze ons de laatste jaren nu ook weer niet. Ik ben alvast zelfs niet meer lauw te krijgen om pinten aan €2,5 te consumeren tussen beschonken veertigers met Green Day t-shirts. Tenzij hij er in slaagt The Strokes naar zijn 4-daagse klassieker te krijgen. Hopelijk doen Chokri en Eppo voor het 25-jarig bestaan van Pukkelpop een grotere "effort".

The White Stripes leven!


Het rockduo der rockduo's , The White Stripes, brengt een super de luxe, limited edition box set uit. Under Great White Northern Lights bevat o.a. een concertfilm, een live-LP en een fotoboek. Het beestje kost algauw € 120, tenminste als je voor 1 januari bestelt, maar is echt wel uw spaargeld waard. Gisteren lieten ze een voorsmaakje van de live-documentaire aka concertfilm, die hun Canadese tour uit 2007 beschrijft, op de wereld los. Je vindt Let's Shake Hands, ingeleid door de hemelse klank van doedelzakken, bij meer lezen.

Nieuwe single Midlake


Midlake maakt typische Amerikaanse rock in de zeer gewaardeerde traditie van CSNY en Fleetwood Mac. Ze maakten met The Trials of Van Occupanther een van de best ontvangen platen van 2006. De opvolger daarvan liet erg lang op zich wachten, maar op 1 februari 2010 is The Courage of Others er eindelijk. De eerste single Acts of Man  en de B-kant Rulers Ruling All Things staan sinds vandaag samen online. Luisteren naar de single en tracklist van het album bij meer lezen.

14 dec. 2009

Gratis kaart NYE in Qubus!

De eerste Dilly Prijsvraag is een feit! We geven een plaatsje weg op de gratis guestlist van NYE in de Qubus...
Je moet enkel het juiste antwoord op de vraag "Welke revelatie van 2008 gaf op 19 april 2009 een concert met de jazz-band van zijn oude high-school?" mailen naar dillyblogs@gmail.com! De eerste wint!

P4k's Year in Music

Deze week is het terug van dattum. Pitchfork, af en toe onze virtuele-muziekbijbel, vat deze week het muzikale jaar samen in lijstjes! Ze beginnen met de 100 beste nummers. En vanaf woensdag weten we welke volgens hen de 50 beste albums van 2009 zijn. Alles wat je dit jaar zou kunnen gemist hebben, kan je vanaf vandaag ontdekken. Het jaar is nog niet voorbij, je kan nog volledig up-to-date geraken! Geen paniek.
UPDATE: My Girls op 1!

Find the best blogs at Blogs.com.