2 jan. 2010

Wat brengt 2010 ons? Deel II


Na de "het beste van 2009"-lijstjes, schotelt elke muziekblog of site ons zijn hoge verwachtingen voor 2010 voor. Nieuwe albums van oude bekenden en nieuwe onbekenden, alles komt aan bod. Wij hebben de vermoeiende taak op ons genomen veel van de lijstjes op hun voorspellend vermogen te testen. Voorwaar, niet makkelijk (en niet volledig, tips zijn altijd welkom!). En we hebben met graagte enkele van onze verwachte muzikale hoogvliegers voor 2010 geselecteerd. Enkele kwamen hier al vaak aan bod, andere hebben we zonet zelf ontdekt.
!UPDATE N° 2!

Wat brengt 2010 ons? Deel I


Ook benieuwd naar wat het komende jaar ons zal brengen? Pitchfork zocht zo goed als alle interessante albumreleases die gepland zijn voor het eerste deel van het jaar bij mekaar en goot ze in een mooi lijstje.

31 dec. 2009

2009, tot nooit meer...

Goeie feesten en een fantastisch muzikaal 2010 gewenst!

30 dec. 2009

Beste Album 00's. Uw keuze.

De kogel is door de minaret. Het stemrecht heeft voor een definitieve top 5 gezorgd! Maar ook deze keer geraakten jullie er niet uit wie op 1 moest staan. Als we het ook niet allemaal zelf doen... Hieronder Uw top 5! Uit elk van deze albums draaien we, zoals beloofd, op NYE een nummer.

1. The Libertines - Up The Bracket (26 % van de stemmen)
1. Bloc Party - Silent Alarm (26 %)
3. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (19 %)
4. The Libertines - The Libertines (14 %)
4. Wilco - Yankee Hotel Foxtrot (14 %)

29 dec. 2009

Aanrader! Allo, Darlin'


Het blijft Aanrader!s regenen. Deze keer hebben we een groep uit Engeland opgevist uit de alsmaar groeiende internetpoel aan groepjes. Allo, Darlin' maakt zonnige liedjes in de zwaar geapprecieerde traditie van Belle & Sebastian. Fortuna Pop heeft hen onder de vleugels genomen en biedt hun nieuwe single hier gratis aan. Meer muziek en o.a. een cover van The Ramones op hun myspace.


Allo Darlin' - The Polaroid Song(MP3)

Julian Casablancas bij Jimmy Fallon

De MP3 kan je op onze blog vinden. Nu hebben we ook de beelden! Samen met The Roots, Horatio Sanz en Jimmy Fallon kwam Julian zijn kerstlied spelen in de show van Jimmy Fallon. Ho Ho Ho!

Aanrader! Mega! Mega!

Mega! Mega! een Duits bandje die Brits getinte indierock maakt, waar gaat dat naar toe? Veel weten we niet over deze band. Wat we wel weten is dat ze komend jaar hun debuutalbum zouden uitbrengen. Zelf hebben we ze opgepikt in de blogosfeer. Na lang zoeken vonden we dan ook uiteindelijk hun myspace. Maar aangezien ons Duits nog slechter is dan het Nederlands van onze Prins Laurent worden we daar ook niet veel wijzer van. Toch wouden we u die knotsgekke Duitsers niet onthouden.

28 dec. 2009

Video: Wild Beasts - All The King's Men

Prettige clip van Wild Beasts, die met Two Dancers het derde beste album van het jaar maakten volgens The Guardian. Daar kregen ze het etiket "pagan" opgekleefd, heidens dus. We kunnen ons er "iets" bij voorstellen. Ze komen uit het Engelse Kendal en passen in de categorie van Bat For Lashes, Yeasayer en aanverwanten. Een aangenaam plaatje dus.

Aanrader! Harlem


Ze zijn blijkbaar al toe aan hun tweede langspeler, wij pikken blijkbaar dus toch niet alles mee. In 2008 brachten ze al de LP Free Drugs uit, op 6 april van volgend jaar brengen ze bij Matador Hippies uit. Zo zien ze er ook  uit, maar ze spelen allesbehalve psychedelische drug-fueled hippieliedjes. Je kan hun stijl omschrijven als lo-fi pop, maar je kan er evengoed een punkstempel op drukken. Ze zijn volgens het perstekstje beroemd en berucht om hun "glamorous lifestyle of making club gigs seem like living room shows". Het zal dus vooral die lijfstijl zijn die het hippie-etiket rechtvaardigt. Wij hebben de gratis mp3 van hun eerste single, luister andermaal vooral zelf.

Harlem - Friendly Ghost (MP3)

Europese tournee Spoon

We meldden al dat de jongens van Spoon op 19 januari hun 7de studioalbum Transference uitbrengen. Nu zijn ook de details van hun Europese tournee bekend. De Amerikaanse band rond  Britt Daniel heeft voorlopig nog geen Belgische concerten gepland. Hun mini-tournee brengt hen wel naar de Paradiso in Amsterdam op 18 februari. Hier kan u alvast naar de nieuwe single Written in Reverse luisteren. Als extraatje hebben we ook nog Got Nuffin, dat ook al op hun laatste EP stond. Bij meer lezen staat de volledige tracklist, albumtrailer en details van hun tournee.

Spoon - Got Nuffin (MP3)27 dec. 2009

Aanrader! Einar Stray


We hadden al Pascal Pinon uit Ijsland, maar ook de negentienjarige Einar Stray komt uit iets koudere oorden. De jongeman komt uit Sandvika, niet ver van Oslo en is duidelijk fan van Sigur Ròs. En hij kan ook redelijk fantastisch overweg met een basgitaar (luister naar Arrows!). En blijkbaar zijn grote brillen absoluut en totaal terug hip in de Noordelijkere delen van Europa. Maar laten we ons vooral concentreren op hun wondermooie muziek. O ja, dat lager pitje, neem dat maar met een grove korrel zout.

Einar Stray - Arrows (MP3)
Einar Stray - Beast (MP3)

Aanrader! Pascal Pinon


Neen, Pascal Pinon is geen bebaarde dertiger die zichzelf een jaar opsloot in een hut ergens in een veel te wild bos. Achter deze Frans klinkende naam houden zich vier vijftienjarige Ijslandse meisjes schuil. Ze dragen veel te hippe gilets en Nana Mouskouri-brillen, maar dat maakt hun huisgemaakte muziek er niet minder mooi op. Kleine akoestische nummers met gitaar, keyboard, bas en een verdwaalde speelgoed-xylofoon, even mooi als het landschap van het meest noordelijke Europese eiland. Soms vraagt een mens zich af wat daar, naast veel opgesteven lava, in de grond zit dat voor al die schitterende muziek zorgt. Ofwel valt er echt niks te beleven en moeten ze wel muziek maken. Dan mag er voor mijn part nog lang niks te doen zijn.

Pascal Pinon - Ósonlagið (MP3)

Nieuwe MP3's


Via RCRD LBL botsten we op nieuwe MP3-bestanden van Retribution Gospel Choir en Hurricane Bells. Bij de  eerste doet Alan Sparhawk van Low mee, Hurricane Bells deed mee op de New Moon OST. Redelijk opzwepend en niet wars van enige pathos, maar niettemin een luisterbeurt waard.

Retribution Gospel Choir - Hide It Away (MP3)
Hurricane Bells - Tenterhooks (link RCRD LBL)

Nieuwe EP Cold War Kids

Op 19 januari laten Cold War Kids een EP op ons los: Behave Yourself. De EP zal 5 nummers tellen. De nummers werden opgenomen bij sessies voor het laatst verschenen album "Loyalty To Loyalty" en nu dus uitgebracht. We geven jullie ook de tracklist mee bij meer lezen.

Find the best blogs at Blogs.com.