27 aug. 2010

Geluid: Sufjan Stevens - I Walked

Omdat we graag zo volledig mogelijk zijn: Sufjan Stevens geeft nu ook een eerste track van zijn nieuwe cd de vrijheid. I Walked heeft de typische koortjes en de trademark melancholische Sufjanzang maar hobbelt voort over een soort slo-mo R&B ratelbeat waaraan het eventjes wennen is. Na 5 keer luisteren heeft Sufjan je toch weer bij de lurven.


26 aug. 2010

Nieuwe plaat Sufjan Stevens

Sufjan Stevens surft verder op de buzz die hij met zijn één uur durende en nog steeds fantastische All Delighted People EP creëerde. 12 oktober blijkt onze geluksdag te zijn, want dan laat de man via zijn eigen label Asthmatic Kitty zijn jongste op de wereld los. The Age Of Adz (lees odds) telt 11 songs waarvan er geen enkele op de EP stond. Waarom wij zo absurd enthousiast worden over deze weirdo?

'nough said.

25 aug. 2010

Aanrader! Wise Blood


In vakantietijd gaan we wel vaker op onze intuïtie af. Wise Blood lokte ons echter niet met een zwoele blik, maar met bijgevoegde gniffellachjes opwekkende foto. Geheel volgens de zeitgeist plaatste Wise Blood (geen idee wie of wat erachter zit) zijn gratis EP op Bandcamp. De muziek klinkt als iets wat oom Tom op zijn katoenvelden met een cassetterecorder in elkaar geflanst zou kunnen hebben. Als hij over een drumcomputer had beschikt. En al eens van hiphop en soul gehoord had. Onze vergelijkingen lopen af en toe mank, we beseffen het. Vraag ons over een maand nog eens naar Wise Blood en de kans is groot dat u een welgemeend ¿qué? als antwoord krijgt, voor de volgende weken veroverde STRT SRNS alvast een plekje in ons kortetermijngeheugen (en dat is al heel wat, verzekeren sommige van onze kennissen ons).


<a href="http://hazemotes.bandcamp.com/album/-">HERE COMES THE SUN by Wise Blood</a>

Geluid: Beach House - White Moon

Speciaal voor iTunes nemen Victoria Legrand en Alex Scally van Beach House enkele van hun jongste nummers onder handen. Op zich niet zo heel bijzonder. Wat ons vooral gunstig stemt is dat het duo uit Baltimore ook een nieuw nummer op ons loslaat. Het is alvast heerlijk wegdromen bij deze White Moon.


Beach House - White Moon (Itunes Session) by subpop

Aanrader! Soft Cat

Neil Szangiri is de naam, Soft Cat zijn alter ego. Zijn nummers schrijft hij in zogenaamde wild spaces, verwilderde, maar levensvatbare groene plekken in een stedelijke omgeving. Wildspace is dan ook de logische titel van zijn debuut. Acht nummers om een stuk van de nacht mee door te komen, als gezelschap tijdens een zonsondergang of om mee te nemen tijdens middellange verplaatsingen. De plaat ligt vanaf de herfst op u te wachten.

De waterverf van de clip past perfect bij het nummer. Mijn oren passen er ook bij.Ter promotie van de plaat, ook een mp3!

Soft Cat - Dark When It Should Be Violet Hour

Beeld: of Montreal - Coquet Coquette

of Montreal (let op de typografie), de veelkleurige neo-psych/baroque-pop bende onder leiding van Kevin Barnes, brengt op 14 september z'n tiende album False Priest uit. Wij hebben de video bij de eerste single. Primitiviteit is het nieuwe postmodernisme.24 aug. 2010

Hoe JWR Pukkelpop overleefde

Een kortetermijngeheugen als een zeef. Het ligt aan drie dagen Pukkelpoppen of het ligt aan mijn lichaamsbouw. Misschien moet ik aanvaarden dat het enkel de bands zijn die ik nu voor de vuist weg kan opnoemen, die mij het meest imponeerden. Of zou mijn geheugen vooral het complete plaatje opgeslagen hebben? De specifieke geur, de opvallende temperatuur, de zeer onnozel verklede mensen en het uitermate aangename gezelschap? Is het omdat ik mijn t-shirt uitdeed tijdens het concert van Caribou (de hitte in de Chateau was de oorzaak, geen misplaatste trots op mijn kathedraal) dat deze naam als eerste in mijn hoofd opduikt? Of gewoon omdat deze heren uitstekend stonden te wezen? 
Pukkelpop. Jawadde.

Geluid: Sufjan Stevens – All Delighted People EP

We dachten dat onze oren verzadigd waren na zoveel muzikale bliss op Pukkelpop. Niemand minder dan de fantastische Sufjan Stevens bracht ons op andere gedachten. De grondlegger van de new weird folk (zie ook Coco Rosie en St.Vincent) speelde al ongeveer drie jaren verstoppertje met de muziekpers. Zijn 50-states-project (waarvoor hij over elke staat in Amerika een plaat poogde te maken) leek na 2 schitterende cd’s (Michigan en Come on feel the Illinoise) opgeborgen en zijn laatste wapenfeit (een conceptplaat over de controversiële Brooklyn-Queensland Expressway met bijhorende beelden) dateerde al uit 2007. Hoe donker het ook klinkt, we hadden Sufjan Stevens al opgegeven.

Tot vorige week, toen hij uit het niets een EP in cyberspace dropte. De 8 songs tellende EP bevat alle typische Sufjantoetsen: breed georkestreerde nummers, repetitieve achtergrondkoren en de heerlijke melancholische teksten van meneer Stevens. All Delighted People valt gratis te beluisteren maar, geef toe, bijna een uur muziek voor 5 dollar (of 3,94 euro, zo wist onze persoonlijk bankbediende), daar kunde toch nie voor sukkelen.

Pukkelpop: een nabeschouwing door BB

Al drie dagen lang plooien we onze gebedsmatjes open richting Kiewit, Hasselt. Chokri Mahassine is namelijk onze nieuwe god: 65.000 mensen gedurende drie snikhete dagen dolgelukkig maken door ze het beste uit de mainstream en alternatieve muziek voor te schotelen, het kan enkel een mirakel zijn. Omdat u hoogstwaarschijnlijk alle concertreviews op de webstek van de Morgen, de Standaard, Indiestyle, Musiczine… al doorploegd heeft, toch nog eens onze hoogtepunten.

Geluid: eerste solo single Carl Barât: Run With The Boys

23 aug. 2010

Geluid: Philip Selway

Schoon volk op het solodebuut van Philip Selway, de drummer van Radiohead. Op Familial krijgen we onder andere Lisa Germano, Sebastian Steinberg (ex-Soul Coughing), Glenn Kotche en Patrick Sansone (beiden Wilco) te horen. Zelf laat Selway het drumstel voor wat het is en neemt onder andere de zanglijnen en enkele gitaarpartijen voor zijn rekening. Een voorsmaakje van het album dat op 30 augustus in de winkelrekken ligt vind je hieronder!

Find the best blogs at Blogs.com.