31 jul 2010

Aanrader! Wu Lyf

De blogosfeer gonst al een tijdje van geruchten over Wu Lyf.En terecht, want weinig bands zijn
tegelijkertijd zo mysterieus en zo aantrekkelijk.

Wu Lyf staat voor World Unite Lucifer Youth Foundation -occasioneel ook voor What Up Loving Young Females- en bestaat uit een kunstenaarscollectief van 4 tot 10 Mancunians. Het enige wat ze tot nog toe uitbrachten is een ep gedrukt op 50 exemplaren. De platenlabels die elkaar verdringen om Wu Lyf te tekenen kregen telkens een simpele njet op hun request. NME claimt een optreden van hen gezien te hebben maar andere blogs betwijfelen hun indie cred.
Hun myspace is een nietszeggend zooitje, hun website een amalgaan van artsy fotocollages afgewisseld met mp3's en pseudoreligieuze zelfverzonnen quotes. Althans tot vorige week. Alles werd overboord gegooid en vervangen door de overdonderende clip van hun nieuwe single -kunnen we dit eigenlijk wel een single noemen?- "spitting it concrete like the golden sun god".

Hun muziek? Ze noemen het Heavy Pop maar verwacht geen metal. De melodieën haken zich onmiddellijk in je brein vast en de zanger klinkt als een mix van Tom Waits en Janis Joplin op een dieet van scheermesjes.

Wu Lyf is een verademing in deze era van instantinformatie en demystificatie (over hen een blogbericht schrijven is een ver gevorderde vorm van ironie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Find the best blogs at Blogs.com.