17 aug 2010

De Pukkeltop van BB

JWR lijstte hieronder (met uitzondering van het geweldige Tame Impala) al de grote indie kanonnen van Pukkelpop 2010 op. U vindt de schrijver van dit stukje hoogstwaarschijnlijk ook bij elk van die concerten op de eerste rij maar omdat herhaling enkel handig is bij het blokken (oei, zout in de wonde van alle studenten met 2de zit, excuses), hieronder BBs lijstje. Of hoe alternatief te zijn op een alternatief muziekfestival.

1. Cymbals Eat Guitars (zaterdag, 11:15-11:50, Club)

Innovatieve postrock waarmee al eens duchtig kan meegeschreeuwd worden. Voor wie vrijdag met de kippen op stok gaat of niets heeft tegen een frisse ochtendbries. The lucky few dus. 1, 2, 3 And The Hazy Seaaaaa.




2. Flying Lotus (zaterdag, 21:20-22:20, Chateau)

De achterneef van the late, the great John Coltrane maakt knisperende elektrotracks met een forse dubstepinjectie. Zijn derde album Cosmogramma eindigt naar alle waarschijnlijkheid hoog in elk eindejaarslijstje. We hebben u niet beloofd dat zijn set zo futuristisch of zo rustig zal zijn als bijgevoegde clip.



3. The Tallest Man On Earth (vrijdag, 20:45-21:35, Chateau)

Een stem zo ruw als die van Dylan en een gitaar in zijn getalenteerde handen. Meer heeft de zweed Kristian Mattson (verre van The Talles Man On Earth, maar dat had u wel al door) niet nodig om de Chateau in vuur en vlam en te zetten. King of Spain wordt met zijn nonsensicale tekst vast en zeker een hoogtepunt. I'm a native of the Nord Pole and I can mess up any kid.
Damn right.



4. Holy Fuck (vrijdag, 00:40-1:40, Chateau)

Elektronische postrock van de alleropwindendste soort. Live zijn Holy Fuck een fucking bom. Bloody Beetroots blazen terzelfdertijd de Main Stage plat, maar u en ik weten waar het echte feestje zich zal bevinden.



5. Girls (donderdag, 19:10-20:00, Chateau)

De jaren '60, het waren muzikaal gezien gouden tijden. Niets mis mee om er dus af en toe eens naar terug te grijpen. Girls eerste single Hellhole Ratrace deed bloggers bijna ontploffen van enthousiasme. Ondergetekende werd verliefd op Laura.

2 opmerkingen:

  1. Heel mooie lijst. Toch zou ik je Laura Marling willen aanraden.. Heb ze al gezien dit jaar en dat was werkelijk een geweldig optreden!

    BeantwoordenVerwijderen

Find the best blogs at Blogs.com.