5 aug 2010

Aanrader! Yves Klein Blue

Yves Klein Blue, het moet zowat één van de best bewaarde geheimen voor ons Belgen zijn (of misschien zelfs Europeanen). Ja, het bestaat blijkbaar nog in de tijd van het internet. Een 4-koppige band uit Australië die zowat de laatste 15 jaar van Britse Rock'n'Roll samenvat. We kunnen ze nog het best vergelijken met The Libertines, The View, The Strokes en onze eigen The Tellers maar dan met meer variatie in hun nummers. Ze brachten een EP uit in 2008 en een LP in 2009. Ze speelden in voorprogramma's van The Fratellis, Franz Ferdinand en enkele minder bekende Australische bands. Ze tourden in de VS en zelfs even in de UK. Maar blijkbaar was er geen NME reporter in de buurt anders waren ze zeker rechtstreeks als nieuwe hype gebombardeerd, zeker in deze tijden waar de nieuwe Rock'n'Roll bands zeer dun gezaaid zijn.

Genoeg over deze schitterende band. Luister en kijk naar enkele nummers hieronder. Koop hun EP en CD, maar vertel het vooral verder zodat ze hopelijk ooit eens naar ons land komen optreden.


Yves Klein Blue - Digital Love

Yves Klein Blue - Getting Wise

Yves Klein Blue - Dinosaur



meer info:

3 opmerkingen:

  1. Yves Klein Blue is inderdaad wel leuk! Het verbaast me alleen dat er niets wordt gezegd over de geweldige groepsnaam? (afgeleid van het iconische & geweldige kunstwerk 'Blue' van Yves Klein, I'd imagine).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omdat ik dat ook wel wat spijtig vond, om Gerlins punt te illustreren en bovenal om te tonen wat voor een badass die Yves Klein wel niet was:

    http://www.youtube.com/watch?v=pJV0n4A_6-M

    On fire, baby, on fire!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omdat ik als schrijver van dit stukje blijkbaar een gat in mijn cultuur heb en deze kunstenaar dus niet kende. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Find the best blogs at Blogs.com.