19 nov 2009

Is This It? The Best Album of the Decade?

December is nog niet eens begonnen en we worden alweer bekogeld met lijstjes. Beste dit van dat. Het lijstje dat dit jaar de meeste aandacht zal krijgen, is niet "Beste Albums van 2009". Nee, we zijn immers aan het einde van een decennium! Driewerf awoert. Het begon net leuk te worden! Dus krijgen we de "Best Albums of the DECADE" op ons bord gepresenteerd.  Op een bedje van Angelsaksische voortrekkerij. Misschien terecht. Maar daarover willen we deze keer niet te hard uitweiden.



Volgens de Nederlanders bij OOR maakten The Strokes met Is This It? het beste album. In 2001 al. Op de koop toe vinden de lads bij NME dat ook! Hadden ze ons dat maar eerder laten weten! Hadden we de voorbije 8 jaar helemaal niet nodig gehad! Pitchfork wist zelfs al vroeger wie hét album van de 00's (hoe spreek je dat trouwens uit?) maakte! De 5 Oxfordianen van Radiohead maakten in 2000 al Kid A. Meteen een bewijs dat deze 2 plaatjes in mindere mate aan tijdserosie onderhevig zijn. Ook Funeral van Arcade Fire is een graag gehoorde gast in deze lijstjes. 
Akkoord of niet akkoord, ik ben klaar om overspoeld te worden met dit soort Best of's. En voor de Best of van al die Best of's. Let the Listzomania begin!


Mijn nummer 1? Voorlopig ga ik voor:






Jan van Dilly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Find the best blogs at Blogs.com.